Наскільки готові до навчального року освітні заклади Тернопільщини

Наскільки готові до навчального року освітні заклади Тернопільщини

28.08.14 14:19 0 760
Станом на 20 серпня 2014 року загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади Тернопільської області на 99 % підготовлені до організованого початку нового навчального року.

Про це доповів директор депатаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа під час засідання колегії ОДА 27 серпня.

«У період з 5 по 15 серпня 2014 року комісіями органів управління освітою на місцях спільно з представниками органів санітарного та пожежного нагляду проведені обстеження готовності навчально-виховних закладів області до організованого початку навчального року, - наголосив Любомир Левкович. - Проте, через відсутність фінансування на проведення робіт з попередження пожеж (облаштування пожежних водойм, обробку спеціальним протипожежним розчином дерев’яних конструкцій, придбання і перезарядку вогнегасників) в окремих закладах освіти акти готовності представниками пожежного нагляду не підписано».

На 2014 рік заплановано провести ремонти у 136 загальноосвітніх та 127 дошкільних навчальних закладах області, зокрема відремонтувати навчальні приміщення у 37 і 54 (вікна, двері, підлога, фасади) закладах відповідно, відповідно проведено у 40 і 45; покрівлі у 32 і 18 закладах відповідно (замінено 25 і 12); системи опалення, теплотраси у 12 і 8 закладах відповідно (12 і 8); провести ремонт, заміну котельного обладнання, котлів у 30 загальноосвітніх навчальних закладах (проведено).

Директор департаменту освіти і науки наголосив, що значні зусилля спрямовувалися на підготовку діючих котелень і систем опалення, впровадження енергозберігаючих технологій і модернізацію відомчого котельного господарства, каналізаційних мереж, ремонт і заміну покрівель (дахів), перевірку наявних лічильників, проведення заміру опору пристроїв заземлення, ізоляції електромережі та блискавкозахисту, заходів з пожежної безпеки та життєдіяльності.

Довідково: з 1 вересня 2014 року в області функціонуватимуть 840 шкіл, у яких навчатимуться майже 106,9 тис. учнів. У мережу позашкільних навчальних закладів області входять 47 позашкільних навчальних закладів різних напрямів та профілів, які відвідують 30 162 учні. Серед них - 26 центрів позашкільної роботи (палаців, будинків школярів), 11 центрів та станцій технічної творчості, 4 еколого-натуралістичні центри, по 2 центри туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, дитячі парки, обласне територіальне відділення Малої академії наук України.

З метою пошуку, відбору, розвитку і навчання здібних та обдарованих дітей в області сформовано мережу відповідних навчальних закладів:16 гімназій, 10 ліцеїв, 3 колегіуми, 14 спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням окремих предметів.

В області функціонує Тернопільське обласне комунальне територіальне відділення Малої Академії Наук України, у якому охоплено науково-дослідницькою роботою понад 2 тисячі учнів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники спільно з ...
Наступна новина: Російський суд продовжив ...

КОМЕНТАРІ