На Тернопіллі міліціонери слідкуватимуть за "чистотою" ефіру

На Тернопіллі міліціонери слідкуватимуть за "чистотою" ефіру

28.08.14 13:50 0 673
Україна як незалежна держава зобов’язана всіма можливими законними засобами захищати свій інформаційний простір. А в нинішній час мусить поставити заслін прямій інформаційної агресії з боку Російської Федерації, яка систематично і цілеспрямовано розпалює ворожнечу між громадянами нашої країни. У зв’язку з цим, відповідно до судових ухвал та рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, провайдерів програмної послуги зобов’язано припинити ретрансляцію в кабельних мережах України програми 14 російських телеканалів. Зокрема, це «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», а також «Life News» та «Russia Today» як неадаптовані.

У Тернопільській області на підставі ліцензій Національної ради ведуть діяльність 6 провайдерів програмної послуги (кабельних організацій), які обслуговують абонентів у 8 населених пунктах: Тернополі, Великій Березовиці, Бережанах, Бучачі, Гусятині, Кременці, Теребовлі та Чорткові. Усі вони припинили ретрансляцію вищеназваних телеканалів. Однак поза зоною належного контролю поки що залишилося програмне наповнення внутрішніх мереж державних та комунальних установ, готелів, санаторіїв, будинків відпочинку, лікувальних закладів через кабельні мережі, а також через прийом супутникового сигналу.

Відтепер зусилля Національної ради у справі очищення інформаційного простору держави активно підтримує міліція. Відповідно до наказу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від 19 серпня цього року МВС розпочало здійснювати спільно з наглядовим органом у сфері телебачення і радіомовлення моніторинг кабельних комунікацій, а також внутрішніх мереж у готелях, місцях масового відпочинку та оздоровлення – щодо наявності в них російських телепрограм.

У разі виявлення фактів протиправної діяльності правоохоронні органи будуть невідкладно інформувати Національну раду для застосування нею до порушників передбачених чинним законодавством санкцій, а також у рамках правового поля самостійно вживатимуть заходи реагування.

Управління міністерства внутрішніх справ в області та представництво Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в області звертаються до всіх керівників державних та комунальних установ, лікувальних закладів, готелів, баз відпочинку, розважальних закладів проявити у цей відповідальний час високу свідомість, патріотизм та сприяти підвищенню інформаційної безпеки нашої держави.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

та представник національної ради в Тернопільській області,

заслужений журналіст України Михайло Зубик
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки зусиллям ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ