Хмельницька область: рятувальники опанували курси з професійної підготовки у Республіці Польща

Хмельницька область: рятувальники опанували курси з професійної підготовки у Республіці Польща

30.08.14 08:31 0 673
У травні 2013 року між Центральною школою державної пожежної охорони м. Ченстохова Селедзького воєводства Республіки Польща та Головним Управлінням ДСНС України у Хмельницькій області була підписана Угода про співпрацю в галузі підвищення якості підготовки фахівців у галузі рятівництва та пожежної охорони, ознайомлення з організацією та методикою навчання, а також перейняття європейського досвіду в системі та організації органів пожежної охорони. На виконання Угоди восени того ж року сусідню країну відвідала група офіцерів служби цивільного захисту Хмельниччини у складі 19 чоловік, де ознайомилися із організацією державного нагляду, гасіння пожеж та структурою пожежної охорони сусідньої країни.

Вже цьогоріч 22 серпня працівники Головного управління ДСНС області опанували курси із професійної підготовки в Центральній державній школі пожежної охорони м. Ченстохова. Комендант Школи Марек Хмель радо зустрів українську делегацію у складі 16 чоловік та розповів про історію заснування очолюваного навчального закладу, про здобутки служби й, зокрема, про професію пожежників у Польщі. Після чого рятувальники Хмельниччини прослухали лекції польських колег. На базі укомплектованої відповідно до європейських стандартів лабораторії навчального закладу для українських колег були проведені дослідження електричних предметів, що використовуються в побуті, здійснені експериментальні досліди із займанням та вибухами різних речовин, продемонстровано ряд приладів, що допомагають виявити хімічні, радіоактивні та отруйні речовини. На новітніх макета та муляжах, викладачі наглядно показали на практиці методи надання першої медичної допомоги потерпілим до прибуття «швидкої». Слухачі також дізналися про можливі травми при спрацюванні подушок безпеки в автомобілі під час дорожньо-транспортних пригод.

Крім того, Школа може пишатися найбільшим у країні навчальним полігоном, де є можливість імітувати одночасно до п’яти надзвичайних ситуацій, пов’язаних із розбором завалів, ліквідації наслідків ДТП на автобанах, авіакатастроф, пожеж у громадському транспорті, тощо. Курсанти Школи провели для українських рятувальників показові навчання на тренажері контейнерного типу для рятівників. Співробітники Головного управління ДСНС області взяли характеристики технічного облаштування, які були запроваджені на навчальному полігоні навчально-методичного центру Хмельницького гарнізону.

Представники Хмельниччини взяли участь у екскурсії Call-центром пожежної частини 4-ї Державної пожежної охорони м. Ченстохова, де дізналися про особливості несення служби пожежними в Польщі. Оглянули сучасні та потужні рятувальні автомобілі оперативного реагування, костюми хімічного захисту, засоби для надання постраждалим невідкладної медичної допомоги.

Після закінчення семінарів всі слухачі, які прибули з Хмельниччини отримали свідоцтва, що підтверджують проходження семінарів із поліпшення професійної підготовки.

Керівництво Центральної державної школи пожежної охорони м. Ченстохова дозволило взяти участь у заходах дітям співробітників ДСНС області, яким неабияк сподобалося все побачене.

Також співробітники ДСНС області ознайомилися із рядом видатних історико-культурних пам’яток та культурною спадщиною польського народу. Зокрема, відвідали костел та монастир на Ясній горі, в якому знаходиться ікона Божої Матері Ченстоховської.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі на "Алеї ...

КОМЕНТАРІ