По книжки для вундеркіндів – до Львова

По книжки для вундеркіндів – до Львова

30.08.14 15:17 0 704
Стартує новий навчальний рік. Не хочете обмежувати свою дитину творами із шкільної програми? Їдьте до Львова на Форум видавців, який стартує 11 вересня, і знайдіть для себе і свого школяра найцікавішу художню літературу. «Сім’я і дім» рекомендує найкращі книги.

ХРИСТИНА ЛУКАЩУК. КАЗКА ПРО МАЙДАН. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2014

Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це – книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» – перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні малюнки, сповнені архетипів та глибинних сенсів. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.

АНДРІЙ КОКОТЮХА. ТАЄМНИЦЯ ПІДВОДНОГО ЧОВНА. – КИЇВ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013

Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні– на землі і під землею. Тепер на часі – підводні пригоди. У Криму на темному дні загадкової бухти лежить «Сом» – один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави.

На борту «Сома» – справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? І хто ще полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів: київські хлопці Данило й Богдан, їхня приятелька Галка з Полтавщини та незмінний член безстрашної команди, бойовий африканський страус на ім’я Футбол.

Третя частина популярної детективної серії з життя сучасних школярів, що полюють за скарбами, пропонує ще більше пригод і несподіваних відкриттів. А ще нагадує: свою країну треба любити… Новий пригодницький детектив популярного українського письменника Андрія Кокотюхи захоплює з першої до останньої сторінки.

БОДО ШЕФЕР. КІРА Й ТАЄМНИЦЯ БУБЛИКА. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2014

Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса – чудового лабрадора Мані. Він умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри – і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати. Адже для цього потрібно знати сім правил життя…

Бодо Шефер – фінансовий консультант номер один у Європі, письменник і бізнесмен, автор бестселера «Шлях до фінансової незалежності» та унікальної книжки для дітей «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», у якій він навчає, як правильно розпоряджатися грошима, щоб здобути фінансову незалежність.

Нова книга Бодо Шефера «Кіра й таємниця бублика» відкриває дітям правила життя, які допоможуть їм досягати мети і стати гідними громадянами.

ОЛЕКСАНДР ГАВРОШ. РОЗБІЙНИК ПИНТЯ У ЗАКЛЯТОМУ МІСТІ. – КИЇВ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013

Це не просто роман, сповнений дивовижних пригод, які так майстерно описав один із найяскравіших сучасних дитячих письменників Олександр Гаврош. Це перша в українській літературі казкова хроніка, заснована на реаліях українських народних казок Карпатського регіону. Це запрошення в захопливу, сповнену небезпек і неймовірних перевтілень мандрівку у Закрайсвіття, де разом із шляхетним розбійником Пинтею діють нові друзі та вороги – Прунслик, Чорний лицар, Церцерушка, Зелений заєць, дракон Шаркань, Ґанджі-баба та багато інших...

ТУВЕ ЯНССОН. КРАЇНА МУМІ-ТРОЛІВ. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2014

Це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі-тролів та їхніми багатьма друзями. Маленькі герої книжки підросли настільки ж, наскільки подорослішали читачі «Країни Мумі-тролів». Тепер їм доводиться замислюватися над важливими речами, якими сповнений світ, – такими, як сенс життя, самопізнання і самоствердження, любов, взаємоповага. В книгу увійшли повісті «Мемуари Тата Мумі-троля», «Небезпечне літо», «Зима-чарівниця».

ЗІРКА МЕНЗАТЮК. АНГЕЛ ЗОЛОТЕ ВОЛОССЯ. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2013

Що може розрадити дівчинку, життя якої складається з неприємностей? І вчителька раз у раз записує зауваження у щоденник, і однокласники дошкуляють, і тато не їздить на крутому джипі. Але найгірше – братикові потрібна операція, тому батькам, напевно, доведеться продати квартиру… Тут допоможе хіба диво. Справжнє. Як-от з’ява Ангела Золоте Волосся, який навчить бачити добро навіть у щоденних клопотах і щиро вірити в те, що життя насправді чудове.

Підготувала Лілія БОНДАР

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Вітів: ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ