На Хмельниччині Хмельницький „Подолянчик” полонив свої

На Хмельниччині Хмельницький „Подолянчик” полонив свої

30.08.14 08:50 0 665
У серпні Народний художній колектив України ансамбль танцю "Подолянчик" Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів, був запрошений на Міжнародний фольклорний фестиваль танцю у м.Ялвач, у Туреччину. На цей фестиваль з’їхалися фольклорні колективи з Грузії, Абхазії, Болгарії, Македонії, Угорщини, і звичайно, з Туреччини.

П’ять днів на гостинній турецькій землі відбувалося чудове свято народних талантів, на якому юні митці з різних країн демонстрували своє самобутнє мистецтво.

Велика честь випала нашому "Подолянчику" сольним концертом презентувати Міжнародний фестиваль. Українські запальні танці, подільський колорит полонили серця мешканців та гостей міста.

Урочиста хода колективів - учасників фестивалю центром міста під супровід турецьких оркестрів дуже вразила не тільки мешканців міста, але й наших вихованців, адже вони відчули гостинність, привітність і повагу до національного мистецтва.

Чотири дні концертів, майстер-класів з народних танців інших країн дали можливість перезнайомитись всім колективам, поділитись творчими напрацюваннями і звичайно, подружитись. Найбільше друзів юні подоляни знайшли в грузинських колективах.

Щирими оплесками та криками "браво!" вітали юних артистів з різних куточків світу гості фестивалю, дякували за підтримку та розвиток національного мистецтва.

«Подолянчики» змогли відчути східний колорит в усьому: в архітектурі, в музиці і співах, у ставленні до релігії, у стосунках між людьми. Найбільше вразила Хмельницьку делегацію екскурсія Стамбулом та прогулянка на катері Босфором.

І педагогам, і вихованцям фестиваль дуже сподобався. Дорога додому, а це 40 годин в автобусі, не здавалася важкою: емоції та враження переповнювали юних "подолянчиків", бо ж везли вони на рідне Поділля тепло і щирість турецької землі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ