У театрі, де працював Богдан Ступка, можна торкнутися до відтиску його руки

У театрі, де працював Богдан Ступка, можна торкнутися до відтиску його руки

30.08.14 12:54 0 679
Доторкнутися до руки Богдана Сильвестровича Ступки відтепер можна у стінах Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Напередодні дня народження народного артиста України у фойє театру відкрили меморіальну дошку з відтиском його руки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Зустріч Богдана Сильвестровича з колективом перед початком нового сезону завжди була дуже зворушливою, – сказав на відкритті пам’ятної дошки міністр культури України Євген Нищук. – Він приходив і ти розумів – сезон відбудеться, попереду багато цікавих прем’єр та творчих проектів. І ця рука, яку ми бачимо, символічна. Це – Золота рука Майстра. Нехай до неї підходять глядачі, студенти театральних вишів. І нехай вона буде тією настановою Богдана Сильвестровича, який з небес благословляє на новий сезон, нові постановки, збереження самого театру та його духу».

Автором відбитку є скульптор Ігор Романовський. Він зізнався, що захоплений талантом Ступки, тому працював дуже натхненно.

«Я щаслива людина, що жив в одну епоху з Богданом Сильвестровичем, що мав можливість ходити на його вистави і що одного дня він подарував мені півтори години свого часу, аби я зміг зробити цей відбиток. Впевнений, тепер ця надзвичайна енергетика, яка від нього завжди струменіа, передаватиметься і усім, хто торкатиметься цієї руки».

Доторкнутися до відбитку запрошують усіх відвідувачів театру.

«Від гарної людини отримати благословення, навіть таке символічне, – це надзвичайно здорово, – сказав генеральний директор театру ім. І.Франка Михайло Захаревич. – Тому торкайтеся, і багато. Скільки будете приходити – торкайтеся. Від цього будете тільки щедріші, добріші, душевніші».

Нагадаємо, вчора Богданові Ступці було б 73, однак його життя обірвалось 22 липня 2012 року. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ