Вчені спростували теорію про важливість сніданку

Вчені спростували теорію про важливість сніданку

30.08.14 11:32 0 631
Сніданок давно називають найважливішим прийомом їжі. На думку дієтологів, він заряджає енергією і не дозволяє переїдати протягом дня. Проте нове дослідження вчених з Університету Бата показало: сніданок не такий важливий, як передбачалося.

Про це пише The Daily Mail.

Дослідники з’ясували, що перший прийом їжі за день практично не впливає на наступні перекуси або розміри порцій. Він також не має впливу на обмін речовин. Міцне здоров’я людей, які сито снідають, може бути зумовлене прихильністю до правильного харчування загалом.

Після шести тижнів експерименту вчені не виявили ніяких розходжень у обміні речовин у тих, хто практично нічого не їв на сніданок, і тих, хто вживав 700 калорій до 11 ранку. Основна різниця полягала у тому, що ті, хто не снідав, споживали менше калорій за весь день. Це суперечить давній теорії про те, що люди, які пропускають сніданок, згодом жадібно накидаються на їжу. Однак учасники, які снідали, часто витрачали більше енергії (близько 442 калорій) і були активні в основному вранці після їжі. Також у них відзначалися стабільніші показники цукру в крові.

«Багато хто знає, що сніданок – найважливіший прийом їжі. Однак науці досі невідомо, яким чином сніданок впливає на здоров’я, і чи робить він це взагалі. Люди, які регулярно снідають, як правило, стрункіші і більш здорові, до того ж вони частіше дотримуються більшості рекомендацій щодо здорового способу життя. У них більш збалансований раціон харчування, і вони більше займаються спортом», – наголосив дослідник Джеймс Бетті.

В іншому дослідженні вчені з Університету Алабами розділили добровольців на три групи. Одна група пропускала сніданок, інша – завжди снідала, а учасники з третьої групи харчувалися так само, як і до початку дослідження. Через чотири місяці втрата ваги добровольців з усіх трьох груп була незначною (не більше 0,5 кг). var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міжнародна спільнота ...

КОМЕНТАРІ