На Хмельниччині зафіксовано 20 спроб дачі хабара працівникам ДАІ

На Хмельниччині зафіксовано 20 спроб дачі хабара працівникам ДАІ

30.08.14 13:25 0 659
Державтоінспекція продовжує виявляти учасників дорожнього руху, які намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи хабар інспекторам ДАІ. За короткий проміжок часу затримано 20 таких керманичів авто.

Днями на Хмельниччині працівники ДАІ затримали водія, який під час оформлення адміністративних матеріалів намагався «відкупитися» від правоохоронців. Так, під час нагляду за дорожнім рухом в селі Адамівка Віньковецького району за порушення правил дорожнього руху, а саме — керування без державного номерного знака, інспектори ДАІ зупинили мопед «Кануні». За кермом двоколісного транспортного засобу перебував 62-річний місцевий мешканець. Під час перевірки документів та розмови з водієм, останній за нескладання адміністративного протоколу запропонував міліціонерам та намагався дати грошову винагороду в розмірі 100 гривень.

Цю подію зареєстровано у Єдиному обліку, купюру номіналом 100 гривень вилучено та долучено до матеріалів справи. За порушення ПДР на горе-водія складено адміністративні протоколи за ст. 122-2, ч. 1 ст. 126, ч. 6 ст. 121 КУпАП та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 гривень. Наразі за даним фактом проводиться перевірка.

Учасників дорожнього руху, які хочуть «відкупитися» від інспектора ДПС і дають йому хабар, не дивлячись на багаторазові попередження працівників ДАІ про незаконність таких дій, не меншає.

Правоохоронці щоразу при спробі дати хабара попереджають водія, що його дії неправомірні, за що передбачена відповідальність згідно діючого законодавства. Однак, керманичі авто попередження часто ігнорують.

Державтоінспекція нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Загалом по Україні затримано 455 керманичів авто, які намагалися уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи хабар інспекторам ДАІ.

Відносно 147 водіїв уже відкрито кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), якою передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

УДАІ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В обласному Управлінні ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ