Буковський: Все, що росіяни взяли від православ’я – перехреститися перед тим, як зарубати тебе сокирою

Буковський: Все, що росіяни взяли від православ’я – перехреститися перед тим, як зарубати тебе сокирою

30.08.14 10:24 0 700
Путін ходить до церкви, але бреше про своє православ’я. Все, що росіяни взяли від православ’я; перехреститися перед тим, як зарубати тебе сокирою.

Ніякої війни православних росіян з України немає, заявив російський письменник і дисидент Володимир Буковський в інтерв’ю виданню «Укрінформ», – повідомляє Gordonua.com.

«Є війна виродків, дегенератів, які заплуталися у власних міфах. Вони навіть не розуміють, що з ними сталося, як скінчився Радянський Союз. Вони всього цього не розуміють. Вони повторюють міфи, що СРСР був великий і могутній, але його підірвали ЦРУ, сіоністи, й різні там всякі замовляння», – розповів письменник.

При цьому Буковський впевнений, що ніякого світової змови проти СРСР не було, він просто сам себе зжив. За словами дисидента, у нього є повний набір документів, який він скопіював в 1992 році і який підтверджує, що СРСР просто збанкрутував, що дуже властиво соціалізму.

«Як правильно помітила Маргарет Тетчер, соціалізм закінчується тоді, коли закінчується чужі гроші, на які він існує. Так і було. Крах був закладений. Радянські вожді розуміли, що система завалиться. Ленін зрозумів в 1921 році, Хрущов зрозумів, будучи на пенсії, а Брежнєв зрозумів в 1981 році. Вони зрозуміли, що в системі закладена власна загибель. Але врятувати систему було неможливо. Як сказав під кінець життя Яковлєв, система не піддається реформі», – заявив Буковський.

Проте в Росії цього не розуміють і розповідають казки, що ЦРУ завербувало все Політбюро, додав він. На думку Буковського, в Росії складне ставлення до релігії. Як приклад він наводить вислів Достоєвського про те, що російські релігійні люди і перш ніж зарубати тебе сокирою обов’язково перехрестяться.

«Достоєвський, який пройшов каторгу, добре знає, про що говорить. Все, що вони взяли від православ’я – перехреститися перед тим, як зарубати тебе сокирою», – зазначив письменник.

Буковський також підкреслив, що в Росії до церкви ходить навіть Путін, тому що як тільки скінчився комунізм, всі стали православними.

«Путін розповідав Бушу молодшому, що він все життя носить хрестик, який йому мама дала. Ах, як зворушливо і спеціально на Буша розраховане, який релігійний. І що, він і на пляж ходив з хрестиком, і на засідання партійного осередку? Бреше він. Православними стали відразу? Рухнув комунізм, і раптом з’ясувалося, що всі вони в душі були православними. Але це не заважало їм скоювати злочини проти свого народу, вбивати мільйони людей», – підсумував письменник.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У ДТП на Волині ...

КОМЕНТАРІ