Вчені зафіксували інтенсивне народження зірок у молодій галактиці

Вчені зафіксували інтенсивне народження зірок у молодій галактиці

30.08.14 10:02 0 654
Астрофізики з США, Німеччини, Нідерландів і ПАР виявили молоду галактику, в ядрі якої, ймовірно, досі йдуть інтенсивні процеси формування зірок. В ядрах більшості подібних систем дані процеси завершилися.

Про це пише журнал Nature.

У галактиці з компактним ядром GOODS-N-774 з високою швидкістю триває формування зірок, що почалося через 3 млрд років після Великого вибуху. Зірки в GOODS-N-774 утворюються зі швидкістю близько 300 одиниць на рік. Для Чумацького Шляху ця кількість у тридцять разів менша.

Маса усіх зірок у дослідженій галактиці майже удвічі перевищує масу Чумацького Шляху, хоча її розміри у кілька разів менші Галактики.

Формування зірок являє собою утворення зі щільних молекулярних хмар у газопилових туманностях куль плазми, які надалі формують зірку. Вчені вважають, що з часом зоряна система перетвориться на гігантську еліптичну галактику. Також, на думку фахівців, нові зірки у ядрі галактики утворюються серед регіонів з так званою темною матерією.

Спостереження вчені провели за допомогою космічних телескопів «Хаббл», «Спітцер» і «Гершель», а також обсерваторії Кека на Гавайях. Фахівці сподіваються, що з появою нового телескопа «Вебб», що прийде на зміну «Хабблу», вони зможуть провести ретельніші дослідження GOODS-N-774.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: На Рівненщині місцеві ...

КОМЕНТАРІ