В Чернівецькій області наш друг - безпечний рух

В Чернівецькій області наш друг - безпечний рух

30.08.14 15:01 0 701
Один із пріоритетних напрямків у діяльності ДАІ — профілактична робота серед підростаючого покоління, попередження та недопущення дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

У цій важливій суспільній сфері є проблеми, які потрібно вирішувати спільно з батьками, вчителями, владними органами, громадськістю.

За сім місяців 2014 року на території Чернівецької області зареєстровано 34 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, у яких один неповнолітній загинув та 24 отримали поранення.

Не усвідомлюючи наслідки від невиконання Правил дорожнього руху, діти нехтують елементарними вимогами «дорожньої грамоти». За звітний період у більшості випадків у ДТП потрапляли діти-пішоходи. Така тенденція спостерігається і впродовж попередніх років. Переважно, учасниками ДТП стають саме школярі — діти віком від 7 до 14 років.

— Щорічно (з 20 серпня по 20 вересня) працівниками Державтоінспекції проводяться профілактичні заходи під назвою “УВАГА! ДІТИ – НА ДОРОЗІ!”. Метою місячника є попередження ДТП з участю дітей, поглиблене роз’яснення неповнолітнім вимог правилдорожнього руху, наслідків від їх невиконання, – зазначає Ігор Пастух, старший інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС. — За навчальними закладами закріплюються працівники ДАІ, які у першій декаді вересня проводитимуть профілактичні бесіди з безпеки дорожнього руху. Особлива увага звертатиметься на дітей, які прийшли до школи вперше. До нового навчального року працівники Державтоінспекції обстежують ділянки доріг і вулиць, що прилягають до територій дитячих та навчальних закладів.

Значну профілактичну роботу виконують освітяни у відповідності з шкільними програмами навчання, уроками безпеки життєдіяльності.

Працівники Державтоінспекції переконані в тому, що спільними зусиллями можна і потрібно досягати позитивних результатів, адже йдеться про життя і здоров’я наших дітей..

Також ДАІ звертається до дорослих, насамперед, батьків з проханням нагадувати дітям про потребу бути пильними, обережними на вулиці. Не полінуйтеся вкотре повторити малюкам основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І, звичайно, ж, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині вже ...
Наступна новина: Володимир Гунчик під час ...

КОМЕНТАРІ