Чернівці: За інформацію, що займатиме понад 10 сторінок, доведеться платити

Чернівці: За інформацію, що займатиме понад 10 сторінок, доведеться платити

30.08.14 09:09 0 865
Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються виконавчими органами Чернівецької міської ради за запитами на інформацію затвердив виконавчий комітет міської ради.

Порядок передбачає відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів в разі потреби у виготовленні більш, як 10 сторінок запитуваних документів.

Якщо під час опрацювання запиту на інформацію встановлено, що відповідь вимагає виготовлення понад 10 сторінок, розпорядник інформації у п’ятиденний або двадцятиденний строк ( якщо строк розгляду запиту було продовжено) повідомляє запитувача інформації про необхідність відшкодувати фактичні витрати на копіювання або друк копій запитуваних документів.

Згідно Порядку розмір витрат на виготовлення однієї сторінки формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк) становить 0,1% розміру мінімальної заробітної плати, формату А3 та більшого розміру (в тому числі двосторонній друк) – 0,2% розміру мінімальної заробітної плати.

У випадку, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній друк), розмір витрат на виготовлення однієї сторінки будь-якого формату становить 0,5% розміру мінімальної заробітної плати.

Розмір мінімальної заробітної плати визначається на дату копіювання або друку документів.

Копії запитуваних документів обсягом понад 10 сторінок будуть надаватися запитувачу після підтвердження про внесення плати.

Кошти за копіювання або друк запитуваних документів запитувач перераховує до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста.

Відповіді на запити на інформацію надаватимуться безкоштовно:

- запитувачу інформації, у разі, якщо запитувана інформація становить суспільний інтерес;

- особі, у разі надання інформації про неї;

- якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок.

Довідково:

За період з 1 січня до 29 серпня цього року у Чернівецьку міську раду надійшло 179 інформаційних запитів, в т.ч. 124 від фізичних та 55 від юридичних осіб. Відповіді на більшість із них перевищують обсяг 10 сторінок. Зокрема, обсяг запитуваної інформації за двома інформаційними запитами, які надійшли 25 липня від одного громадянина, становив 1769 сторінок. Вартість відшкодування фактичних витрат на копіювання запитуваних документів за цими запитами становить майже 3 тисячі гривень.

З початку дії Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються, за інформаційними запитами, у міську раду надійшло три запити, за якими обсяг запитуваної інформації становить 187 сторінок. Запитувачі цієї інформації сплатили до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста 320,18 гривень.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ