Педагоги Чернівців обговорили пріоритетні напрями розвитку освіти міста

Педагоги Чернівців обговорили пріоритетні напрями розвитку освіти міста

30.08.14 08:27 0 626
У Чернівецькій гімназії №7 відбулася серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Чернівців щодо пріоритетних напрямків розвитку освіти міста в 2014/2015 н.р.

У роботі конференції взяли участь секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Палійчук, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Потурнак, голова Чернівецької профспілкової організації працівників освіти і науки Ганна Поштар та начальник відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Коцур.

У зверненні до освітян Ярослав Кушнірик підкреслив: «Основна зброя – це освіта. І від того, на що звернена увага в школі, залежить життя в нашій державі». Ярослав Денисович закликав працівників освітньої галузі міста допомагати дітям, батьки яких знаходяться в зоні АТО та підтримувати вчителів, родичі яких захищають східні кордони України.

Начальник управління освіти міської ради Георгій Олійник підвів підсумки роботи освіти міста за 2013/2014 н.р. та окреслив основні завдання на 2014/2015 н.р. “Освіта й надалі залишатиметься могутнім чинником розвитку духовної культури українського народу, відтворення інтелектуальних і продуктивних сил суспільства, запорукою громадянського миру і майбутніх успіхів у зміцненні й утвердженні авторитету держави у світі”, – зауважив Георгій Олійник.

Начальник управління детально розповів про новації нового навчального року:

- вивчення з 3-го класу освітньої галузі «Суспільствознавство», що реалізуватиметься через предмет «Я у світі»;

- учні 6-х класів, які вивчали дві іноземні мови у 5-му класі, продовжуватимуть вивчення другої іноземної мови за бажанням;

- посилення використання здоров’язбережувальних технологій;

- підвищена увага природничій та екологічній освіті шестикласників, оскільки розпочнеться вивчення двох природничих дисциплін – географії та біології;

- зміни до навчальних програм з української літератури, історії України та інформатики;

- дозвіл на використання підручників попередніх років видання.

Також спільними Грамотами управління освіти Чернівецької міської ради та міського комітету профспілки працівників освіти і науки, грошовими преміями Георгій Олійник і Ганна Поштар нагородили заклади освіти, які за підсумками роботи в 2012/2013 н. р. та підготовки до роботи в 2014/2015 н. р., посіли перші місця.

По завершенню конференції начальник управління освіти міської ради провів нараду з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, на якій було обрано Раду керівників ЗНЗ. Засідання Ради щодо вирішення освітніх питань відбуватимуться кожного місяця.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ