Міжнародна спільнота подякувала рятувальникам ДСНС України за допомогу у ліквідації наслідків катастрофи літака “Боїнг-777”

Міжнародна спільнота подякувала рятувальникам ДСНС України за допомогу у ліквідації наслідків катастрофи літака “Боїнг-777”

30.08.14 11:33 0 750
17 липня 2014 року на території Донецької області (в районі села Грабово) сталася авіаційна катастрофа літака “Боїнг-777” Малазійських авіаліній. В результаті трагедії загинуло майже 300 людей з різних країн світу. З перших годин катастрофи на місце падіння літака оперативно прибули рятувальники ДСНС України, які розпочали пошук тіл загиблих. Професіоналізм, якість та продуктивність роботи Державної служби України з надзвичайних ситуацій високо оцінила Міжнародна пошукова місія. Голова Місії, представники Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Посольства Австралійського союзу в Україні під час зустрічі з першим заступником Голови ДСНС України Анатолієм Бойком, подякували рятувальникам за всебічну допомогу та сприяння у роботі пошукової місії.

На початку зустрічі, Анатолій Бойко висловив щирі співчуття кожній родині, яка втратила близьку людину та зауважив, що з моменту катастрофи рятувальники працювали на місці трагедії, здійснювали пошук тіл, особистих речей загиблих, а також сприяли їх відправці спочатку до Харкова, а потім до Нідерландів.

“Робота рятувальників здійснювалася фактично під прицілом автоматів. Адже, на жаль, територія, на якій сталася катастрофа, наразі контролюється сепаратистами. Проте, незважаючи на це, ми робили і продовжуємо робити все можливе, аби допомогти Міжнародній місії якнайшвидше з’ясувати всі обставини трагедії. Ми й надалі співпрацюватимемо з представниками пошукової місії та готові надати всю інформацію, якою володіємо щодо катастрофи”, - сказав Анатолій Бойко.

У свою чергу, Голова Міжнародної пошукової місії Пітер Яп Алберсберг щиро подякував керівництву ДСНС України та рятувальникам за ту колосальну і надзвичайно важливу професійну роботу, яка проводилася в перші дні після катастрофи та зазначив, що саме завдяки такій оперативності, тіла загиблих були швидко доставлені до Нідерландів для подальшої ідентифікації.

“Ми розуміємо, що в Україні зараз надзвичайно складний період. Але, незважаючи на це, Президент України, Уряд України і рятувальники не залишилися байдужими до трагедії та одразу розпочали пошукові роботи. Кожна родина, яка втратила близьку людину, вдячна Україні за допомогу та співчуття з приводу втрати рідних. Ми, в свою чергу, також висловлюємо співчуття українцям, які втратили близьких під час антитерористичної операції на Сході України. Уряди Королівства Нідерландів та Австралії готові надати фінансову підтримку Україні щодо вирішення першочергових потреб внутрішньо переміщених осіб ”, - зауважив Пітер Яп Алберсберг.

Він також поінформував учасників зустрічі про результати роботи Місії. Так, міжнародні експерти вже ідентифікували 176 тіл та передали родинам 43 тіла загиблих. Робота Місії складається з трьох етапів. На першому відбувався пошук загиблих на місці катастрофи. Наступним етапом була ідентифікація тіл, яка наразі триває. Під час третього етапу планується проведення розслідування причин катастрофи.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: затриманим за ...

КОМЕНТАРІ