У Волинській області заступник голови ОДА Світлана Мишковець закликає освітян працювати над планом розвитку галузі, і водночас, над розробкою грантових проектів

У Волинській області заступник голови ОДА Світлана Мишковець закликає освітян працювати над планом розвитку галузі, і водночас, над розробкою грантових проектів

30.08.14 10:12 0 697
За участю заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець та першого заступника голови облради Олександра Пирожика відбулось засідання у відеоселекторному режимі колегії управління освіти і науки ОДА. Обговорили підсумки роботи дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2013-2014 навчальному році та виокремили план розвитку на новий навчальний рік.

Із доповіддю про роботу в освітній галузі виступила начальник управління освіти і науки ОДА Валентина Загрева. Вона охарактеризувала розвиток мереж шкільних та дошкільних установ, профільного навчання, інклюзивної освіти, профтехосвіти. Поінформувала про підвезення дітей до школи і додому, забезпечення підручниками.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації висловила своє бачення роботи освітніх закладів та окреслила пріоритетні напрямки. Насамперед, на її думку, обласне профільне управління має бути так званим методично-координаційним центром, який акумулюватиме всі ініціативи від профільних міністерств і допомагатиме впроваджувати уже на місцях.

Світлана Мишковець закликала освітян працювати над планом розвитку галузі, і водночас, над розробкою грантових проектів, які допоможуть вирішити ті чи інші проблемні питаннях в школах і дитсадках. Зважаючи на непросту ситуацію в державі, окремо заступник голови облдержадміністрації звернулася з проханням приділити максимум уваги дітям з родин мобілізованих військовослужбовців та сімей переселенців. «Прошу закцентувати на цьому увагу класних керівників, психологів, батьківський комітет. Діти підуть у школу та дошкільні садки, розпочнеться обмін інформацією, і саме тут важливо не втратити момент уваги до них, максимально залучити їх до життя класу, допомогти у комунікаціях з однолітками», - зазначила вона. Заступник голови облдержадміністрації також просила максимально передати дітям переселенців наші волинські традиції, звичаї, культуру. І, коли вони повернуться додому, в них залишаться лише гарні спогади про Волинь.

Значна увага приділятиметься студентам, батьки яких є учасниками АТО. За дорученням голови облдержадміністрації студентів, які навчалися платно, переведуть на безоплатну форму навчання. Пріоритет надаватимуть і при наданні гуртожитків та пільг для харчування.

Ще один важливий аспект – підручники. Світлана Мишковець рекомендує залучати у школах додаткову літературу, приміром - львівського науковця Андрія Закалюка. Він є автором підручника для 5 класу з історії України, написаного доступною мовою. На думку заступника голови ОДА, такими книгами необхідно поповнити шкільні бібліотеки. Також вона наголосила на доцільності залучення до написання підручників педагогів – практиків.

У контексті підготовки до зими Світлана Мишковець закликала керівників освітніх установ ще раз проаналізувати роботу котельних господарств навчальних закладів, поки ще є час, щоб потім не виникало ніяких питань.

Наступне важливе питання – харчування дітей. Як зауважила заступник голови облдержадміністрації, волинські фермери завжди йдуть назустріч, вони пропонують с/г продукцію місцевого виробника і за помірною ціною. А перелік фермерських господарств та їх контактні дані розміщено на офіційних веб-сторінках департаментів економіки та агропромислового розвитку ОДА. Тому потрібно детально проаналізувати цю ситуацію і при закупівлі продукції максимально мінімізувати у цьому процесі роль посередника.

«При підготовці до Першого уроку в День знань, який відбудеться по усій Україні на тему: «Україна – єдина країна», докласти максимум зусиль, аби передати дітям патріотизм та розуміння єдності й цілісності України», - підкреслила вона. До спілкування з учнями запросять волинських воїнів, які перебували у зоні АТО, аби діти з перших уст почули правду про ситуацію.

До слова, цьогоріч вперше за парти сядуть 13 933 дитини, 37 308 дошкільнят відвідуватимуть дитячі садки, до того, ж там розпочнуть свою роботу 13 додаткових груп.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ОДА ...
Наступна новина: Не страшний нам... перший ...

КОМЕНТАРІ