Волинська область: питання надання допомоги переселенцям на постійному контролі органів влади

Волинська область: питання надання допомоги переселенцям на постійному контролі органів влади

30.08.14 09:25 0 692
27 серпня в обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови Сергія Кудрявцева відбулось засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

В роботі штабу взяли участь заступник голови ОДА Світлана Мишковець, начальник управління ДСНС області Володимир Грушовінчук, посадові особи установ та організацій, міських рад та райдержадміністрацій області, що входять до складу штабу.

В своїй доповіді заступник голови регіонального штабу Володимир Грушовінчук зазначив, що на території області розміщено 1066 осіб – 853 громадянина з районів проведення АТО та 213 людей з Автономної республіки Крим. Всім вимушеним переселенцям створені гідні умови проживання, постійно проводиться робота щодо призначення державної соціальної допомоги, нарахування пенсій, працевлаштування, медичного захисту, влаштування дітей на навчання та у дошкільні заклади тощо.

Під час засідання розглядались також питання: щодо виконання Плану заходів, пов'язаних із соціальним забезпеченням цієї категорії громадян, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 червня 2014 р. № 588-р., створення резерву місць для розміщення переселенців на території області та стан підготовки цього житлового фонду до зими. Департамент соціального захисту ОДА роз’яснило присутнім порядок реєстрації переселенців та надання їм відповідних соціальних послуг для покращення психологічної адаптації та працевлаштування. Зокрема, до центрів зайнятості уже звернулась 201 особа, з них 48 вдалось працевлаштувати, 67-ми – надано статус безробітного, 37 осіб скеровано на співбесіду до роботодавця, в тому числі на вакансії з наданням житла.

До територіального управління Пенсійного фонду України в області із заявою на запит пенсійної справи за новим місцем проживання звернулося 299 осіб, в тому числі 11 пенсіонерів силових структур і відомств. До Мінсоцполітики надіслані запити на призначення державних соціальних допомог для 119 чоловік, з яких 78 справ повернуті з позитивним результатом.

На нараді прийнято рішення визнати обласний осередок Товариства Червоного Хреста координатором в сфері діяльності волонтерів, громадських та благодійних організацій по збору та наданню гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям. Цю допомогу люди можуть отримати у будь-якому з 29 міських та районних відділень Товариства Червоного Хреста області, а їх адреси розмістіть в засобах масової інформації.

Ситуація з розміщенням внутрішньопереміщих громадян стабільна та на знаходиться постійному контролі як керівництва області, так і установ, що входять до регіонального штабу. Керівники органів місцевої влади проводять роботу з підготовки помешкань для проживання переселенців у осінньо-зимовий період.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У трьох районах Львівщини ...

КОМЕНТАРІ