У Волинській області ми повинні разом працювати над інформаційною безпекою в регіоні

У Волинській області ми повинні разом працювати над інформаційною безпекою в регіоні

30.08.14 08:53 0 689
На цьому наголошували під час брифінгу для працівників місцевих ЗМІ представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та правоохоронці.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення прийняли тимчасово забороно розповсюдження на території України російських телеканалів, зокрема «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «ТНТ», «НТВ», «Петербург - 5»,«Звезда», «LifeNews», «РЕН-ТВ», «RussiaToday» та «РБК-ТВ».

– Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ, яким зобов’язав працівників правоохоронних органів у взаємодії із регіональними представниками Нацради України з питань телебачення і радіомовлення вжити заходів у межах компетенції щодо виявлення та припинення протиправної діяльності провайдерів, що здійснюють незаконну ретрансляцію заборонених програм, та фізичних і юридичних осіб, які транслюватимуть зазначені телеканали, – зазначив начальник відділу дільничних інспекторів міліції управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Роман Бурнаховський.

Своєю чергою представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич наголосив, що ситуація в державі – надзвичайно складна:

– Ситуація – загрозлива. Російські телеканали ведуть проти України відверту інформаційну війну, у якій ми, на жаль, програємо. Мова йде про безпеку України, а тому ми повинні захищати свій медіапростір, аби не допустити поширення неправдивої інформації, яка розпалює міжнаціональну ворожнечу та сепаратистські настрої та посягає на державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Під час зустрічі обговорили механізм виконання рішення суду та Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Першочергове ж завдання – провести широку інформаційну кампанію.

– Зараз зусилля всіх підрозділів органів внутрішніх справ Волині мають бути спрямовані на проведення роз’яснювальної роботи щодо тимчасової заборони ретрансляції телеканалів у місцях масового відпочинку та скупчення людей, тож ми ініціюватимемо зустрічі в кожному районі області, на які запросимо власників або ж представників готелів, баз відпочинку, розважальних закладів тощо, – акцентував Роман Бурнаховський. – Сподіваємося на розуміння і високу громадянську свідомість волинян.

Насамкінець правоохоронець наголосив на тому, що у випадку виявлення правопорушень працівники міліції діятимуть згідно з чинним законодавством.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У полоні в терористів ...

КОМЕНТАРІ