Правоохоронці попереджають: за спалювання стерні настає адміністративна та кримінальна відповідальність

Правоохоронці попереджають: за спалювання стерні настає адміністративна та кримінальна відповідальність

30.08.14 12:21 0 653
Волинські міліціонери долучаються до проведення заходів щодо попередження та викриття фактів самовільного спалювання рослин або її залишків, зокрема стерні.

Правоохоронці нагадують: за спалювання трави наступає відповідальність. Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штрафні санкції: від 170 до 340 гр – громадянам, від 850 до 190 грн – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за нанесення особливо великих збитків – передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, або наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вест Бромвіч незабаром ...
Наступна новина: Олег Сиротюк: ...

КОМЕНТАРІ