Володимир Гунчик під час виступу на позачерговій сесії облради: Можливо дехто хоче пограти на нервах батьків, дехто спекулює, однак я заявляю - напризволяще наших волинян з 51-ої бригади ніхто не залишив

Володимир Гунчик під час виступу на позачерговій сесії облради: Можливо дехто хоче пограти на нервах батьків, дехто спекулює, однак я заявляю - напризволяще наших волинян з 51-ої бригади ніхто не залишив

30.08.14 15:01 0 653
За ініціативою батьківського комітету військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО, зокрема рідних бійців 51-ї окремої механізованої бригади, відбулася позачергова сесія Волинської обласної ради. Головним на порядку денного був проект рішення “Про підтримку звернення батьків та рідних військовослужбовців Волинської області до Президента України Петра Порошенка щодо військового-політичної ситуації на Сході України.

Відтак, зал переповнювали емоції, і в ході обговорення лунало чимало критичних зауважень та звинувачень від рідних військовослужбовців на адресу обласного керівництва, яке ніби то не робить нічого заради повернення бійців 51-ї ОМБ і не підтримує волинських військових.

“Я щодня зустрічаюся з батьками й матерями, представниками громадських організацій. І, поклавши руку на серце, можу стверджувати: наша 51-ша бригада, спецзагін “Світязь”, прикордонники, Національна гвардія, - усі питання, пов'язані з проблемами військових, - основні, які нині вирішує і облдержадміністрація, і я особисто. Я не знаю, можливо дехто хоче пограти на нервах батьків, дехто спекулює, однак я заявляю - напризволяще наших волинян ніхто не залишив”, - підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, відповідаючи присутнім.

“Позавчора в Києві, у розмові з першим заступником начальника Генерального штабу я порушував питання концентрації нашої 51-ї бригади, її ротації, відновлення на посаді її колишнього командира Володимира Яцківа. За проханням матерів я звернувся до Адміністрації Президента організувати зустріч Петра Порошенка з представниками батьківських комітетів. Відповідне звернення від волинянок я передав Президенту”, - наголосив Володимир Гунчик. Крім того, він розповів, що практично вирішено питання демобілізації другого брата з родини Карабанових та двох волинян, яких призвали в зону АТО попри проблеми зі здоров'ям, а також — надання відпусток нашим бійцям.

“Одним із головних моїх завдань в Адміністрації Президента та Міноборони було питання про передислокацію 51-ї бригади. вона розділена і підпорядковується як командуванню “Північ”, так і командуванню “Південь”. А її необхідно передати під єдине командування”, - розповів голова облдержадміністрації.

“Ми звернулися в прокуратуру області, про передачу конфіскату нашим бійцям у зону АТО. Прокурор області вніс пропозицію передати тютюнові вироби. Ми обговорюємо також питання щодо вилучених автомобілів”, - повідомив Володимир Гунчик.

“Щодня 95% свого часу я працюю над цими питаннями. Я хочу щоб ви зрозуміли: кожен воїн, який знаходиться на фронті – це людина, яка захищає нас всіх. Я заявляв у ЗМІ і ще раз наголошую: голова обласної державної адміністрації не є осторонь тих проблем, які існують в кожній волинській родині”, - акцентував голова облдержадміністрації.

“ ми всі спільно з депутатами облради, волинськими нардепами, робимо все для того, щоб 51-шу бригаду сконцентрувати і відвести в зону передислокації. Це - перша бригада, яка була повним складом відправлена на фронт і вона перша стала на захист Вітчизни”, - зазначив він.

Володимир Гунчик також повідомив, що в області завершується третя хвиля мобілізації. Сформовано відповідні резерви. Частина з них – батальйони територіальної оборони, - вже відправилися на Схід. У зону бойових дій відправлені спецпідрозділи МВС, СБУ. Після третьої хвилі мобілізації в області будуть сформовані територіальні підрозділи оборони, які захищатимуть кордони нашого краю.

Батьки волинських військових у своєму зверненні вимагають терміново внести зміни в законодавство та здійснити демобілізацію військовозобов’язаних, які були призвані у першу хвилю мобілізації. Також - відсторонити від виконання обов’язків усіх членів керівництва штабу АТО, звільнити з посади міністра оборони та начальника Генштабу ЗСУ. Окрім цього, представників влади закликають спрямовувати свої зусилля не на політичні ігрища, пов’язані із виборами до Верховної Ради, а на найшвидше розв’язування конфлікту мирним шляхом. Як доповнення до звернення, внесли пункт про вимогу відновлення на посаді колишнього командира бригади Володимира Яцківа та усунути від керівництва чинного очільника 51-ї ОМБ. Звернення підтримали усі депутати, присутні у сесійній залі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спецбатальйону ...

КОМЕНТАРІ