В Луцьку микола Романюк зустрівся з віце-маршалком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабчуком

В Луцьку микола Романюк зустрівся з віце-маршалком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабчуком

30.08.14 17:18 0 751
До міста Луцька завітала делегація з Люблінського воєводства Республіки Польща на чолі з віце-маршалком Кшиштофом Грабчуком. У рамках поїздки відбулася зустріч з Луцьким міським головою Миколою Романюком та начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вірою Кудрявцевою.

Микола Романюк привітав гостей у нашому місті та побажав їм гарного перебування. В рамках зустрічі сторони обговорили нинішню суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Міський голова зауважив, що на Сході країни тривають бойові дії, гине багато як військових, так і мирних людей. Він зазначив, що в Донецьку і Луганську область постійно прориваються колони важкої військової техніки. За його словами, українці активно підтримують своїх військовослужбовців, надають їм різноманітну допомогу – амуніцію, продукти харчування тощо. Микола Романюк зауважив, що міська влада докладає максимум зусиль, аби допомогти та підтримати родини військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО.

Микола Романюк зазначив, що українці миролюбний народ й ніколи ні на кого не нападали. «Ми не падаємо духом і віримо у перемогу над сепаратистами. Ми захистимо незалежність нашої країни. Однак, це нам дасться ціною великих втрат», – зауважив він.

Також міський голова подякував польському народу за підтримку України у цей нелегкий час.

Микола Романюк зауважив, що між Луцьком та Любліном – дуже тісна співпраця. Адже це перше місто-партнер обласного центру Волині у Польщі. Угода про співробітництво була підписана ще у 1996 році. Він зауважив, що це дало хороший поштовх для подальшої співпраці. Нині Луцьк має сім міст-партнерів у Польщі. Зокрема, наше місто має спільні проекти з Любліном по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».

Крім того, міський голова поінформував гостей про співпрацю з ЄБРР щодо проекту модернізації систем теплопостачання міста. Він зауважив, що близько 2,5 років тривали перемовини. Микола Романюк повідомив, що найближчим часом відбудеться підписання кредитного договору. Згідно з домовленостями ДКП «Луцьктепло» отримає 10 мільйонів євро кредитних коштів та чотири мільйони євро грантових коштів. У рамках проекту планується встановлення індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках, теплових лічильників, ліквідувати підвальні котельні, заміна застарілих котлів, реконструкція котелень та центральних теплових пунктів тощо.

Віце-маршалок Люблінського воєводства Кшиштоф Грабчук подякував за можливість зустрітися. Він наголосив, що у Польщі дуже стурбовані ситуацією на сході України. За його словами, країни Європейського Союзу ведуть дипломатичні перемовини з Росією щодо забезпечення миру в Україні. Кшиштоф Грабчук висловив сподівання, що протистояння в Україні незабаром завершиться.

Також він розповів й про подальші плани у розвитку програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2014-2020 роки. За його словами, є зацікавленість, аби у ній було більше проектів орієнтованих на розвиток інфраструктури.

Окрім того, Кшиштоф Грабчук зауважив, що вони зацікавлені у розвитку туристичної співпраці. За його словами, було б цікаво організувати спільні проекти у цій галузі. Зокрема, зазначив, що у Люблінському воєводстві приділяється увага розвитку велотуризму. Можна було б і у цьому напрямку пропрацювати варіанти.

Міський голова Микола Романюк розповів, що одним із пріоритеті у розвитку Луцька є саме туристична галузь. Він зауважив, що нині є цікавий проект «Шлях Гедиміновичів», який уже став міжнародним, адже до нього долучилися партнери з Литви, Польщі, Білорусії тощо. «Є задум зробити так, аби він став одним із шляхів Ради Європи», - висловив сподівання він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ