Волинська облрада просить визнати бійців добровольчих батальйонів учасниками АТО

Волинська облрада просить визнати бійців добровольчих батальйонів учасниками АТО

30.08.14 12:39 0 629
29 серпня 2014 року позачергова сесія Волинської облради підтримала звернення до Президента України Петра Порошенка щодо визнання бійців добровольчих батальйонів, що проходять службу на Сході та Півдні України, учасниками антитерористичної операції. Автором проекту рішення, який підтримали 58 депутатів, є перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.

Як зазначено у документі, зараз до Волинської обласної ради надходять численні звернення від родичів бійців добровольчих батальйонів на Сході та Півдні України. Вони звертають увагу на нездоланні труднощі, які виникають зокрема при оформленні документів, необхідних для забезпечення належного соціального захисту бійців добровольчих батальйонів та членів їх родин.

У зверненні наголошується, що значна частина українських патріотів відбули захищати рідну землю від російського агресора й окупанта заледве не з Майдану. Вони зробили це за покликом серця, не особливо переймаючись власною безпекою, захистом і можливим статусом. Цим самим у дуже складний для України час наш народ показав найпотужніший потенціал самоорганізації. в країні є тисячі людей, які не чекають, коли хтось прийде і наведе порядок, захистить Батьківщину. Вони роблять це від початків агресії.

" Українську державу захищає весь український народ. Чимало добровольців, ризикуючи власним життям і здоров'ям, продовжують і надалі воювати проти терористів у зоні АТО в складі добровольчих батальйонів. Держава "де-факто" визнає їхню діяльність та самовіддану боротьбу, а "де-юре" – добровольчі батальйони досі залишаються на рівні напівлегальних збройних формувань. Хоча, як ми вважаємо, Українська держава зобов'язана несті відповідальність перед усіма своїми Героями, у т.ч. й учасниками добровольчих батальйонів та їх родинами. Ми, депутати Волинської обласної ради, наполягаємо від Вас невідкладно розглянути питання щодо легалізації добровольчих батальйонів на офіційному рівні, визнання воїнів добровольчих батальйонів учасниками антитерористичної операції, вирішення питання пільг, компенсацій та соціального забезпечення цієї категорії громадян і членів їх сімей", - йдеться в ухваленому зверненні до Президента України.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Науковці розробили ...

КОМЕНТАРІ