Закарпатська область: станом на 28 серпня в області зареєстровано 1295 громадян, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

Закарпатська область: станом на 28 серпня в області зареєстровано 1295 громадян, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

30.08.14 09:25 0 667
28 серпня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференція з регіональними штабами з питань, що пов’язані із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Участь у нараді взяли голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, начальник Управління ДСНС Мирослав Щербей та керівники ряду структурних підрозділів облдержадміністрації.

Проводив відеоконференцію за дорученням Віце-прем’єр міністра України Володимира Гройсмана голова Міжвідомчого координаційного штабу – заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

Головуючий на нараді повідомив, що станом на 28 серпня за оперативною інформацією загальна кількість громадян України, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь до інших регіонів, складає 17 тис. 117 осіб, у тому числі 4 тис. 781 дитина, 1 тис. 213 інвалідів та осіб похилого віку. У свою чергу з районів проведення АТО до інших регіонів переселено 177 тис. 296 осіб, у тому числі 58 тис. 746 дітей, 22 тис. 788 інвалідів та осіб похилого віку.

На засіданні також розглядалися питання щодо розробки та прийняття ряду нормативно-правових актів, що забезпечуватимуть соціальний статус осіб, які вимушені переселитися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та підготовка до нового навчального року. Окремо увага учасників засідання зверталась на підготовку місць перебування тимчасових переселенців до осінньо-зимового періоду.

Для довідки: станом на 28 серпня на території Закарпатської області зареєстровано 1295 громадян, з яких 1073 - приїхали з Донецької й Луганської областей та 222 – з Криму. Всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

Для громадян, які вимушено покидають свої домівки з району проведення АТО та тимчасово окупованої території, створено та функціонує веб-портал http://vpo.gov.ua/, де зібрана уся актуальна інформація по регіонам щодо наявності вільного житла, вакансій, а також наявності дошкільних і освітніх закладів неподалік вільного житла та інша важлива інформація.

Закарпатський обласний штаб, на який покладено функції координаційного центру, знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Народна 4, також працює «гаряча лінія» - (0312) 61-22-20 з надання роз’яснень громадянам стосовно можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування на території Закарпатської області.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В міліції Прикарпаття ...
Наступна новина: Волинська область: питання ...

КОМЕНТАРІ