Закарпатська область: рятувальники провели семінар-нараду з організаціями, які мають ліцензії на право провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення

Закарпатська область: рятувальники провели семінар-нараду з організаціями, які мають ліцензії на право провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення

30.08.14 11:59 0 698
27 серпня на базі Управління ДСНС України у Закарпатській області відбувся семінар з керівниками підприємств та організацій, які отримали ліцензії на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення зі спостерігання за пожежною автоматикою об’єктів на території Закарпатської області.

У ході даної наради суб’єктам господарювання було доведено вимоги чинних нормативно-правових актів у даній сфері, порядок реєстрації пультів пожежного спостерігання та формування карток обліку об’єктів. Також присутні на нараді розглянули й пропозиції щодо покращення роботи централізованого пожежного спостерігання як на території Закарпаття, так і України в цілому.

За словами заступника начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з державного нагляду та контролю Андрія Сікори зараз в Україні система централізованого пожежного та техногенного спостерігання є актуальним питанням та дедалі набуває конкретних рис. Головною метою створення даної системи є раннє виявлення пожеж або надзвичайних ситуацій на об’єктах інфраструктури та сповіщення про них підрозділів ДСНС. А централізація даної системи допоможе встановити чіткий контроль та в подальшому ще більше підвищить швидкість реагування на пожежі та надзвичайні події.

Так, відповідно до встановлених вимог відповідальним за організацію виконання заходів зі створення, впровадження та функціонування системи централізованого пожежного та техногенного спостерігання визначено державне підприємство «Центр громадської безпеки 112». Зараз першочерговими кроками у даному напрямку є інформаційна робота щодо функціонування даного Центру та відповідна робота щодо централізації системи пожежного та техногенного спостерігання.

Відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота має проводитись і з суб’єктами господарювання. Адже запровадження цієї системи на об’єктах підприємницької діяльності допоможе значно скоротити час повідомлення про пожежу та час прибуття підрозділів реагування до місця небезпеки, що в свою чергу, призведе до запобігання загибелі та травмування громадян та зменшення матеріальних збитків.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські оперативники ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ