Телефонний шахрай "голосом сина" виманив від ужгородської пенсіонерки 10 тисяч гривень

Телефонний шахрай "голосом сина" виманив від ужгородської пенсіонерки 10 тисяч гривень

30.08.14 14:19 0 757
Міліція вкотре застерігає громадян: будьте пильні й не ведіться на слова пройдисвітів, ким би ті не називались і що б не пропонували.

Відразу кілька довірливих закарпатців стали жертвою телефонних шахраїв, причому географія шахрайств розширюється і вже вийшла за кордони нашої держави.

Так, із заявою в міліцію днями звернулась 71-річна пенсіонерка з Ужгорода. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон з прихованого номера зателефонував невідомий чоловік, який голосом її сина (сам син на даний час перебуває на заробітках в Іспанії) під приводом тяжкого фінансового становища попросив її перерахувати кілька тисяч гривень на банківський рахунок.

Довірлива мати, аби допомогти «сину», пішла в найближчу філію комерційного банку й через термінал перерахувала на вказаний невідомим банківський рахунок грошові кошти в сумі 10 тисяч гривень.

Лише зателефонувавши сину й зрозумівши, що її ошукали, ужгородка звернулася із

заявою в міліцію.

Іншою жертвою телефонного пройдисвіта стала жителька с.Грушево Тячівського району. Ранкової пори на мобільний телефон жінки зателефонувала невідома особа, що представилась працівником поліції Російської Федерації.

«Поліцай» повідомив, що її син (хлопець на даний час справді перебуває на заробітках в Росії) скоїв злочин і за нанесення тілесних ушкоджень затриманий працівниками поліції Росії. Якщо мати хоче вирішити питання щодо непритягнення сина до кримінальної відповідальності, то нехай перерахує на банківську картку (номер якої їй вказали) грошові кошти в сумі 1000 доларів США…

Довірлива тячівка, аби порятувати сина «від тюрми», відразу ж поїхала в Тячів, де через філію комерційного банку переказала на вказану їй шахраєм банківську картку гроші в сумі 7700 гривень, які зуміла назбирати. І лише ввечері в телефонній розмові з сином вона дізналася, що з тим усе гаразд, ніяка поліція в Росії його не затримувала…

Третьою потерпілою стала жителька с.Павшино Мукачівського району. Мукачівка вирішила придбати автомобіль. В Інтернеті знайшла машину, яка їй сподобалася. Зателефонувала власнику, а той під приводом оформлення документів для придбання автомобіля виманив від довірливої жінки грошові кошти в сумі 8200 гривень…

Коли потерпіла перерахувала гроші через філію банку в м.Мукачево, телефонний зв'язок із «продавцем», ясна річ, було втрачено. Ошуканій мукачівці нічого не залишалося, як іти з заявою в міліцію.

Описані випадки свідчать, що шахраї придумують щоразу нові «сюжети», аби видурити зі своїх жертв гроші. Тож потенційним жертвам залишається одне – бути обережними і не потрапляти на гачок пройдисвітам. Бережіться!

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ