Фахівці туристичного супроводу Львівщини взяли участь у 6-ти денному стажуванні в Республіці Польща

Фахівці туристичного супроводу Львівщини взяли участь у 6-ти денному стажуванні в Республіці Польща

30.08.14 13:33 0 726
Нещодавно фахівці туристичного супроводу Львівщини взяли участь у 6-ти денному стажуванні в Республіці Польща в рамках мікропроекту «Збільшення туристичної атракційності фортів в Мостиському районі та Перемишльському повіті» з метою здобуття практичних знань по «Фортеці Перемишль» та інших туристичних об’єктах, які розташовані на українсько-польському прикордонні.

Метою стажування став розвиток транскордонного туризму, розробка та промоція нових спільних маршрутів по Львівщині та Мостиському районі, а також в Перемишльському повіті, забезпечення надання якісних послуг туристам, підвищення професійного рівня практикуючих фахівців туристичного супроводу, вдосконалення методик, обмін думками і висвітлення актуальних питань, пов’язаних з розвитком в’їзного внутрішнього туризму тощо.

В рамках програми стажування учасники, які попередньо пройшли теоретичну частину спільного курсу для екскурсоводів з України та Польщі, мали змогу відвідати головні форти зовнішнього кільця Фортеці Перемишль, зокрема: форт VIII («??townia») в Куньковцах, Форт XII («Werner») в Журавцах, Форт XIII («San Rideau») в Болестрашицах, Форт І («Salis Soglio»), який знаходиться на кордоні з Україною і Форт III («?uczyce») в Лучицах. Також учасники пройшли навчання на мілітарних об’єктах внутрішнього кільця «Фортеці Перемишль».

Варто зауважити, що загальною метою мікропроекту «Збільшення туристичної атракційності фортів в Мостиському районі та Перемишльському повіті» є сприяння розвитку туризму навколо об’єктів фортеці Перемишль, шляхом підготовки кваліфікованих кадрів, з числа місцевих мешканців, для супроводу туристів по транскордонних туристичних маршрутах, що об’єднують окремі форти в єдиний туристичний продукт.

Довідково:

Мікропроект «Збільшення туристичної атракційності фортів в Мостиському районі та Перемишльському повіті» реалізовується в рамках парасолькового проекту «Промоція спільної культорно-історичної спадщини Польщі та України – «Фортеці Перемишль». Парасольковий проект ініціювала та підготувала Асоціація «Єврорегіон Карпати Польща» м. Жешів (Республіка Польща), метою якого є сприяння соціально-економічному розвитку прикордонних територій Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства та Мостиського району Львівської області через промоцію інфраструктури «Фортеці Перемишль». Парасольковий проект складається з 10 окремих Мікропроектів, які реалізуються українськими та польськими організаціями в період 01 січня – 31 грудня 2014 року.

Мікропроект співфінансується з коштів Європейського Союзу та реалізовується Асоціацією гірських провідників «Ровінь» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації в партнерстві з Польським Туристично-Краєзнавчим Товариством відділ ім. Др.М.Орловіча в Перемишлі (РП), в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Ужгородець продавав на ...

КОМЕНТАРІ