Йосиф Ситник: «Львівсільмаш» потрібно повернути у державну власність, а винних у знищенні підприємства притягнути до відповідальності

Йосиф Ситник: «Львівсільмаш» потрібно повернути у державну власність, а винних у знищенні підприємства притягнути до відповідальності

30.08.14 11:15 0 626
Якщо важко перемогти конкурента – його потрібно купити, приспати і ліквідувати. Саме за таким сценарієм триває історія щодо знищення ВАТ «Заводу «Львівсільмаш».

Про це зазначив перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник на зборах акціонерів працівників заводу.

Зазначимо, що ВАТ «Львівсільмаш» був єдиним в Україні спеціалізованим підприємством, яке займалось випуском машин для хімічного захисту рослин. З квітня 2003 р. підприємство знаходиться у процесі санації, що призвело до фактичного зупинення заводу.

На зборах акціонерів «Львівсільмашу» було порушено питання реанімації заводу, виплати його заборгованості, покарання винних за процес санації.

Йосиф Ситник зазначив, що у ліквідації «Львівсільмашу» задіяно багато людей та організацій.

«Бездіяльність – це також злочин, – продовжив перший заступник голови ОДА, – судді, прокуратура та міліція – всі з цього щось мали. Якщо б вони нічого не мали – вони б не допустили до розвалу заводу.

заборгованість заводу складає кілька десятків мільйонів гривень – звідки вони взялись? Завод розпилюють у нас на очах. Ми повинні дізнатись: хто це робить? скільки цього вже зроблено і за скільки це продається?».

Йосиф Ситник зазначив, що звертатиметься з вищеперерахованими питаннями до правоохоронних органів. ОДА також звертатиметься до КМУ та ФДМУ щодо повернення частки майна 50% + 1 акція, які були передані до лізингової компанії «Украгроінвест», до державної власності із подальшою приватизацією на конкурсних засадах із залученням світових інвесторів, окрім російських. Йосиф Ситник запевнив акціонерів заводу, що проведе наступну зустріч з ними через два тижні, коли спливе термін надання відповідей на звернення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ярмоленко: Хто б нам не ...
Наступна новина: Луцьк: міська рада ...

КОМЕНТАРІ