Володимир Харчук : ЛОДА вживає усі необхідні заходи з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати

Володимир Харчук : ЛОДА вживає усі необхідні заходи з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати

30.08.14 17:58 0 830
27 серпня відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Володимира Харчука.

Як повідомив Володимир Харчук, на засідання комісії запрошено вісьмох керівників підприємств, де спостерігається динаміка до збільшення заборгованості, а також чотирьох керівників, які не виплачують внесків до пенсійного фонду.

Володимир Харчук заслухав керівників підприємств-боржників. В ході засідання проаналізовано причини заборгованості.

За його словами, на ситуація у державі в соціальній та економічній сферах є досить складною, тому Львівська обласна адміністрація вживає усі необхідні заходи з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

«Особливо складною є ситуація на економічно неактивних підприємствах та підприємствах – банкрутах. запрошено представника Управління Юстиції у Львівській області, який поінформує про процес банкрутства даних установ, а також розповість про можливості виплати заборгованостей за рахунок інших активів підприємств-банкрутів»,- сказав Володимир Харчук.

«Львівська обласна адміністрація готова сприяти нарощуванню виробництва в області. Проте, якщо власник не бачить можливості розвитку підприємства, а його дії призводять до заборгованості по заробітній платі та іншим виплатам, то таке підприємство не має права на існування»,- наголосив Володимир Харчук.

З метою вирішення проблемного становища з виплатами на ПАТ «Львівська вугільна компанія», було вирішено звернутися з листом на ДП «Вугілля України».

Заслуховуючи інформацію Філії ТзОВ «МІК» молочний комплекс «Карпатські Луки», заступник голови ЛОДА наголосив, що цю проблеми слід обговорити на засіданні міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, оскільки, на переконання представника підприємства, ситуація, що склалася має всі ознаки рейдерства.

Керівники підприємств ДП МОУ «Монтажник –Львів» та ДП «НДІ ПЕПТ «Еротрон» запевнили заступника голови ЛОДА, що готові працювати та дотримуватися розробленого графіку погашення заборгованості.

Довідка:

Погашення заборгованості з виплати заробітної плати упродовж липня 2014 року відбулось у: Дочірньому підприємстві «Санаторно-курортний комплекс «Моршинкурорт» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» – 1951,5 тис. грн., Дочірньому підприємстві «Санаторно-курортний комплекс «Моршинкурорт» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» Палац культури – 48,3 тис. грн., Державному підприємстві «Стрийський комбінат хлібопродуктів №1» Державного агентства резерву України» – 124,0 тис. грн., Дочірньому підприємстві «Санаторій «Немирів» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» - 556,2 тис. грн., Комунальному підприємстві Львівської обласної ради «Центр просторового розвитку» – 93,8 тис. грн. та у інших.

Зменшення заборгованості з виплати заробітної плати упродовж липня 2014 року відбулось у: ТзОВ «Універсальна бурова техніка» – на 1548,6 тис. грн. (борг на 01.08.2014 – 1181,3 тис. грн.), ТзДВ «Бориславський експериментальний ливарно-механічний завод» – на 377,0 тис. грн. (борг на 01.08.2014 – 199,0 тис. грн.), КП «Бориславводоканал» – на 117,9 тис. грн. (борг на 01.08.2014 - 122,5 тис. грн.), ДП Міністерства оборони України «Готель «Власта» – на 104,1 тис. грн. (борг на 01.08.2014 – 62,3 тис. грн.)

Серед економічно активних, найбільшими підприємствами-боржниками на Львівщині є ДП «Львівоблавтодор» та його філії, ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів», ПАТ «Львівська вугільна компанія», ДП «Львівські авіалінії», ДП «Санаторно-курортний лікувальний центр «Шкло», ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» -, Львівська геологорозвідувальна експедиція ДП НАК «Надра України», «Західукргеологія», ТзОВ «Західтрансбуд» , ТзОВ «Універсальна бурова техніка», ДП МОУ «Монтажник – Львів».

Серед підприємств-банкрутів найбільшими боржниками є ВАТ «Червоноградська автобаза», ВАТ по будівництву і реконструкції автомобільних шляхів «Західшляхбуд» борг, ТзОВ Виробничо-комерційна фірма «ВМВ КОМПАНІ», ТзОВ «Львівський завод ГМПТ», ЗАТ «Львівський керамічний завод», ПАТ «Науково-виробничий комплекс «Полярон» . На економічно неактивних підприємствах найбільшими підприємствами-боржниками є:ДП «Львівський комбінат хлібопродуктів», ПП «СЦ-Сервіс-Центр Стрий», ПП «Львівметалбуд», ПП «Грифонбуд».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Серпнева конференція ...

КОМЕНТАРІ