Ще двоє дітей – сиріт Львівщини отримають житло

Ще двоє дітей – сиріт Львівщини отримають житло

30.08.14 08:46 0 653
Члени обласної комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт проголосували за додаткове виділення коштів для придбання житла в с. Станимир для двох дітей Перемишлянського району. Кошти передбачені в рамках реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Про це 29 серпня, йшлося на засідання комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа під головуванням заступника голови ЛОДА Володимира Харчука.

Заступник голови Перемишлянської районної адміністрації Володимир Танчин повідомив, що вартість будинку в с. Станимир становить 156 тис. грн. (50 тис. грн. – кошти обласного бюджету, 106 тис. грн. інвесторські кошти опікуна) . «Діти вже живуть у цьому будинку та облаштовуються»,- сказав він.

Як зазначив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Володимир Лаврін, у зв’язку із залишком бюджетних коштів у сумі 95 тис. грн. було скеровано листи до райдержадміністрацій та міст обласного значення щодо відбору додаткових об’єктів. За його словами, пропозиції було отримано від Яворівського та Перемишлянського районів.

Також члени комісії прийняли рішення про дофінансування з обласного бюджету купівлю житла в с. Добряничі у розмірі 40 тис. грн., у зв’язку із девальвацією гривні.

«Щоб забезпечити та все-таки придбати житло для чотирьох дітей-сиріт просимо додатково виділити ще 40 тис. грн., », – сказав заступник голови Перемишлянської рда.

Нагадаємо, в обласному бюджеті на 2014 рік передбачено 700 тис. грн. для придбання (реконструювння) житла для поселення дітей-сиріт, дітей , позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Відповідно до договорів про міжбюджетний трансфер для реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт перераховано: 100 тис. грн. на купівлю житла у с. Унів,150 тисяч грн. на реконструкцію існуючої недобудованої споруди в с. Солонсько та 45 тис. грн. на купівлю житла в с. Добряничі.

Загалом заплановано забезпечити житлом більше 20 дітей-сиріт.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях визначено ...
Наступна новина: Тернопільська «Алея зірок» ...

КОМЕНТАРІ