У Львівському медуніверситеті відбулась посвята студентів- першокурсників

У Львівському медуніверситеті відбулась посвята студентів- першокурсників

30.08.14 15:52 0 678
29 серпня, у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулась посвята студентів- першокурсників.

Традиційно для такого дійства Члени Вченої Ради Університету були одягнені у мантії, а студенти-першокурсники у білих халатах.

Молодь із початком навчання у Львівському медуніверситеті привітав т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський. Він побажав першокурсникам максимум взяти від навчання і не забувати про самоосвіту, адже «все у ваших руках».

« у Вас свято, радість в душі, а водночас і смуток. Усі ми переживаємо через події на сході України…

Нас чеках перемога в АТО, нас чекає перемога знань», – наголосив очільник Львівщини.

Ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор Борис Зіменковський, звертаючись до першокурсників, зазначив, що зараз вони бачать в медицині романтику, але згодом зрозуміють, що це важка праця.«Ви обрали найгуманнішу, а водночас і найважчу професію», – сказав ректор.

Окрім того, Борис Зіменковський розповів, що цього року до Львівського медуніверситету переведено 140 студентів–медиків з Криму. Чимало вільних слухачів буде з Луганської та Донецької областей.

«Це створює незручності, зокрема, замало місць у гуртожитках, але мусимо витримати. Будьмо терпимими!», – закликав Борис Зіменковський.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ