Національний університет цивільного захисту України: освіта європейського рівня

Національний університет цивільного захисту України: освіта європейського рівня

30.08.14 11:31 0 640
Національний університет цивільного захисту України – це сучасний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який здійснює підготовку майбутніх рятувальників. Розташований він у першій столиці України – місті Харкові.

За роки свого існування навчальний заклад підготував понад 35 тис.висококваліфікованих фахівців пожежно-рятувальної справи. Його випускники відомі не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Випускники навчального закладу в різні роки очолювали МНС України та Республіки Білорусь, УВС МВС України та Росії, гарнізони пожежної охорони в різних регіонах України та на теренах колишнього СРСР, а перебувають на керівних посадах департаментів і підрозділів ДСНС України, а також країн СНД. 27 випускникам було присвоєно генеральські звання; 3 випускники отримали за мужність та героїзм, проявлені під час Великої Вітчизняної війни – звання Героя Радянського Союзу. Понад 600 випускників були нагороджені медаллю «За відвагу на пожежі» і відзнакою МНС «За відвагу у надзвичайній ситуації». Багато його вихованців за самовіддану працю, мужність та відвагунагороджені орденами, медалями і відзнаками Президента України та нагородами інших країн.

Університет здійснює підготовку бакалаврів за 6 напрямами: «Пожежна безпека», «Цивільний захист», «Охорона праці», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Хімічні технології» та «Психологія», а також спеціалістів і магістрів за вісьма спеціальностями.

У вищому навчальному закладі Державної служби України з надзвичайних ситуацій навчається близько 3 тис. студентів з усіх областей України та країн ближнього зарубіжжя. Щорічний набір становить близько 600 чоловік.

Навчальний процес в Університеті забезпечують 5 факультетів: факультет цивільного захисту; факультет оперативно-рятувальних сил; соціально-психологічний факультет; факультет пожежної безпеки; факультет техногенно-екологічної безпеки.

Не останнє місце у діяльності навчального закладу займають міжнародні зв’язки зі спорідненими вищими навчальними закладами рятувального профілю Республіки Білорусь, Таджикистану, Азербайджану, РосійськоїФедерації, Болгарії, Німеччини, Польщі та Швеції. Протягом п’яти років поспіль Національний університет цивільного захисту України тісно співпрацює із професійною пожежною охороною Німеччини та Головною школою пожежної служби Республіки Польща. Це значною мірою сприяє підвищенню фахового рівня майбутніх спеціалістів.

Крім того, курсанти університетупроходять стажування у Німеччині, Польщі. На діє угода з Технічним Університетом (місто Варна, Польща) про підготовку курсантів і студентів обох вишів за програмою подвійного диплома у сфері цивільного захисту.

Університет має тісні зв'язки з профільними світними закладами Росії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Угорщини, з якими налагоджено тісну співпрацю.

Не останні місце у діяльності навчального закладу займає спортивна підготовка. Гордість навчального закладу – відомі спортсмени, які свого часу здобували золоті медалі на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх.

В Університеті на високому організаційному рівні проходять культурно-масові заходи та спортивні змагання. Колективихудожньої самодіяльності «Аніма», «Флейм», команда КВК «1-01» відомі й популярні в Харкові і серед навчальних закладів ДСНС України. В університеті працюють 12 колективів художньої самодіяльності, спортивні секції з боротьби самбо, рукопашного бою, гирьового спорту, волейболу та міні-футболу.

Вже багато років університет традиційно навесні та восени проводить День відкритих дверей, під час якого гості можуть подивитися на процес навчання «зсередини». Є можливість побачити все – починаючи від воріт і навчальних корпусів і закінчуючи гуртожитками, казармами і тренувальною базою. Чекаємо всіх за адресою вул. Чернишевська, 94 і Баварська, 7.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Група рівненських ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ