В Житомирській області в Овруцькому районі відкриють філію школи для дітей тимчасових переселенців

В Житомирській області в Овруцькому районі відкриють філію школи для дітей тимчасових переселенців

30.08.14 16:39 0 675
Під головуванням заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та наради в режимі відеоконференції з керівниками областей та міст держави. Участь у ньому взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та керівники профільних департаментів, управлінь та відомств.

Василь Стоєцький зазначив про те, що основні питання, які винесені на порядок денний 28 серпня, пов’язані з впорядкуванням нормативно-правової бази, спрямованої на підтримку внутрішньо переселених осіб, підготовкою до нового навчального року та до осінньо-зимового періоду. За його словами, кількість осіб, які переїздять з Донецької та Луганської областей в інші регіони держави постійно збільшується. Протягом останньої доби із зони проведення антитерористичної операції перемістилося 5 тис. 400 осіб. Вже зареєстровано 137 тис. 931 особу, з яких – третя частина діти, а 18 тис. – інваліди. Найбільш актуальними завданнями наразі є створення необхідної кількості транзитних пунктів у Донецькій та Луганській областях, прискорення прийняття проекту рішення уряду щодо компенсації регіонам коштів за проживання внутрішньо переміщених осіб, підготовка звернень до держав-донорів та міжнародних організацій щодо надання технічної допомоги для відновлення систем життєзабезпечення, транспортної, соціальної інфраструктури та житлового фонду.

Василь Стоєцький звернув увагу на те, що до початку опалювального сезону, а саме до 15 жовтня потрібно переселити 12 тис. 537 осіб із приміщень, непристосованих для проживання у холодну пору року. Посадовець позитивно відзначив і резервні можливості Житомирської області щодо розміщення в осінньо-зимовий період тимчасових переселенців.

Про готовність Житомирщини до нового навчального року розповів заступник начальника управління освіти облдержадміністрації Микола Костюченко. Він наголосив, що наша область заздалегідь розпочала підготовку до 1 вересня з огляду на те, що в школах будуть навчатися і діти тимчасових переселенців зі сходу України. В наш регіон звідти прибуло 810 дітей. На базі управління освіти облдержадміністрації створений оперативний штаб, який опікується питаннями прийому цієї категорії громадян до освітніх закладів. Загалом, станом на 28 серпня прийнято 274 дитини, з яких 240 – в загальноосвітні школи, а 31 – в дошкільні заклади.

Усі школярі будуть забезпечені підручниками та триразовим гарячим харчуванням. Ці діти перебуватимуть під особливою опікою директорів шкіл, класних керівників та місцевих відділів освіти. Микола Костюченко звернув увагу на те, що найбільше таких школярів зареєстровано у місті Житомирі та в Коростишівському районі. А в селі Личмани на Овруччині для цих дітей відкриють філію Першотравневої школи І-ІІІ ступенів. Посадовець резюмував, що студенти-бюджетники зможуть продовжити навчання на Житомирщині на безоплатній основі, а контрактники отримають можливість відтермінувати оплату.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ