Серпнева конференція освітян Чернігова

Серпнева конференція освітян Чернігова

30.08.14 18:05 0 730
Традиційна серпнева конференція педагогічних працівників Чернігова пройшла у міській раді.

Начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко підбив підсумки діяльності галузі за 2013-2014 навчальний рік і визначив завдання на рік прийдешній. Так, навчально-виховний процес в обласному центрі Чернігівщини забезпечуватимуть понад 2200 педагогічних працівників, майже 10% - це молоді спеціалісти. Повністю збережено мережу навчальних закладів, а щодо дитячих садків, то вивчається питання збільшення їх кількості. Зокрема, ведуться перемовини з "Укртелекомом" задля повернення місту приміщення на вул. Коцюбинського, де раніше був дитячий садок. З 1 вересня відкриються дві додаткові дошкільні групи у дитсадках №10 та №66.

Під час освітянської конференції зроблено детальний аналіз результатів ЗНО у школах міста. Зазначалося, що золоті медалісти міста за результатами ЗНО-2014 мають середній бал сертифіката 182,8 бала, срібні медалісти – 182,1 (це вище за середній бал по Україні, що становить 174,2). Крім того, 82% медалістів міста мають середній бал сертифіката від 175 до 200 балів, що теж краще за середній показник по країні.

Директор Департаменту освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Анатолій Заліський акцентував увагу на окремих негативних прецедентах у школах обласного центру, щоб вони у подальшому не мали тенденції до повторення. Також він наголосив про нові підходи у викладанні допризовної підготовки, посиленні національно-патріотичного виховання. Перший урок у школах називатиметься "Україна – єдина країна!".

Чернігівський міський голова Олександр Соколов зауважив, що новий навчальний рік не обіцяє бути простим у багатьох аспектах, однак це не привід для нарікань і пошуку причин чи виправдань для невдач. Він підкреслив, що міська влада буде вживати всіх заходів для створення комфортних умов навчання і виховання дітей, праці педагогів.

"Знайдемо можливості і резерви, головне – не знижувати завдання, які стоять перед освітою", - зазначив міський голова Чернігова. Також він наголосив на необхідності заощадження енергоносіїв не тільки у навчальних закладах, але і вдома. "Ми можемо багато говорити про енергозбереження, але важлива складова – ставлення і виховання у сім'ї", - сказав О.Соколов.

Керівник міста подякував педагогічним працівникам за їхню працю і побажав натхнення у всіх справах.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Харчук : ЛОДА ...
Наступна новина: Волинь: область спрямувала ...

КОМЕНТАРІ