На Житомирщині вже заготовлено 11,6 тисяч тонн твердого палива

На Житомирщині вже заготовлено 11,6 тисяч тонн твердого палива

30.08.14 15:00 0 618
Виступаючи під час ефіру програми «Тема часу» на обласному телебаченні, голова облдержадміністрації Сергій Машковський порушив питання проходження опалювального сезону на Житомирщині.

«Питання проходження опалювального сезону в Україні та на Житомирщині зокрема є надзвичайно важливим . Адже існує серйозне обмеження постачання природного газу. Відповідно до завдання Уряду, необхідно на 30% скоротити споживання блакитного палива. Тому ми зараз активно займаємося впровадженням проектів із переведення котелень на альтернативні джерела енергії. Так, у районах нашої області вже вживають відповідні заходи. Взірцевими щодо застосування технологій енергозбереження є Радомишильський та Ємільчинський райони», – зауважив очільник області.

Розповідаючи про стан підготовки об’єктів господарського комплексу регіону до опалювального сезону 2014–2014 років, Сергій Машковський повідомив:

«Уже підготовлено 6641 житловий будинок і 753 котельні. Наразі заготовлено 11,6 тис. тонн твердого палива, відремонтовано та замінено 59,6 км водопровідно-каналізаційних мереж. Крім того, на Житомирщині завершено ремонти 121 шкільного приміщення, покрівель у 23 навчальних закладах, систем опалення – у 22, систем водопостачання та водовідведення – у 13. З метою підготовки до опалювального сезону вживаються активні заходи щодо переведення шкільних котелень з природного газу на альтернативні види палива. Найкраще ситуація з переходом на тверде паливо складається в Овруцькому районі: із 35 освітянських котелень 30 вже працюють на альтернативному паливі, ще 2 переобладнують».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області наш ...

КОМЕНТАРІ