Сергій Машковський: «2 млн грн ми спрямуємо на соціальну підтримку переселенців із окупованих територій»

Сергій Машковський: «2 млн грн ми спрямуємо на соціальну підтримку переселенців із окупованих територій»

30.08.14 13:16 0 631
Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський 28 серпня під час ефіру на Житомирській обласній державні телерадіокомпанії.

«На Житомирщині затверджено Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області. На її реалізацію в обласному бюджеті затверджено 2 млн грн. Наразі в області приживає 3300 переселенців. Зокрема протягом останнього тижня на Житомирщину щоденно прибувало близько 70-ти осіб», – зазначив очільник області під час телепередачі «Тема часу».

За словами посадовця, найбільша кількість переселенців – 413 осіб – розселена в місті Житомирі. Ще 307 жителів сходу України нині тимчасово проживають у Коростені. Разом із тим, 421 особа знайшла помешкання у Коростишівському та 242 – у Житомирському районах. Першого вересня 317 дітей із сімей переселенців підуть до школи, а 70 – до дитячих садочків.

«770 осіб, які прибули до Житомирщини з тимчасово окупованих територій, проживають наразі у комунальних закладах, решта – зупинилися у родичів і знайомих, – продовжив Сергій Машковський. – Більшість із тих, хто оселився у комунальних закладах, належать до категорії соціально незахищених громадян. Серед них – також багато люди похилого віку та жінок із дітьми. Передусім, вони знайшли прихисток у готелі „Житомир“, санаторії „Тетерів“, а також у літньому таборі церкви „Різдва“ „Віра. Надія. Любов.“. Крім того, ще 60 людей розселено у спортивному таборі „Олімпієць“, що в Житомирському районі».

Також голова облдержадміністрації зазначив, що певну частину громадян зі сходу України поселятимуть в обласному лікувально-профілактичному центрі «Дениші».

«У Денишах 21 дитина з сімей переселенців навчатиметься у місцевій школі. Ми плануємо виділити з обласного бюджету кошти на закупівлю для них шкільного приладдя та форми», – сказав Сергій Машковський.

До того ж, на Житомирщині вже працевлаштувалися 40 переселенців. Загалом же, до обласної служби зайнятості звернулося 254 таких громадян, із яких 113 отримали статус безробітних, а 101-й особі призначено виплату по безробіттю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ