На Житомирщині близько 2 млн грн спрямують на реабілітацію учасників АТО

На Житомирщині близько 2 млн грн спрямують на реабілітацію учасників АТО

30.08.14 10:11 0 637
28 серпня голова облдержадміністрації Сергій Машковський виступив в ефірі Житомирської обласної державної телерадіокомпанії. Під час телепередачі «Тема часу» очільник області повідомив, що в лікувально-профілактичних закладах регіону учасникам антитерористичної операції надаватимуться послуги з медико-психологічної реабілітації.

«Нашим бійцям надаватиметься повноцінна допомога – від лікування важких поранень до проведення психологічної реабілітації та адаптації військових в соціальне середовище», – пояснив Сергій Машковський.

Так, наразі вже підготовлено проект обласної Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь в антитерористичній операції, у 2014 році. Цим документом передбачено проведення реабілітації в лікувально-профілактичних закладах третинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги.

«Для проведення медичної реабілітації на вторинному рівні медичної допомоги буде задіяно 26 підвідомчих закладів охорони здоров’я міст і районів області. На третинному рівні медична реабілітація проводитиметься в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського (55 ліжок), обласному госпіталі для ветеранів війни (48 ліжок), обласній психіатричній лікарні №1 (30 ліжок), центрі вертебрології (10 ліжок), санаторії «Дениші» (50 ліжок) та обласному наркологічному диспансері (10 ліжок). Проведені розрахунки щодо потреби в коштах для закладів третинного рівня на загальну суму 1908,2 тис. грн. Це дозволить пройти реабілітацію близько 1,5 тис. пацієнтів протягом вересня-грудня», – зазначив очільник області.

У лікувально-профілактичних закладах області вже надано допомогу 23-м учасникам АТО. Так, за допомогою до обласного медичного консультативно-діагностичного центру звернулося 98 бійців, до обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – 77 осіб та ще 102 військовослужбовці – до обласної психіатричної лікарні № 1.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Стеценко: Група у Дніпра ...

КОМЕНТАРІ