Громада Житомирщини активно допомагає військовим у зоні АТО

Громада Житомирщини активно допомагає військовим у зоні АТО

30.08.14 15:38 0 654
В Україні триває третя черга часткової мобілізації. Під час цих заходів буде приведено у бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення.

Наразі у зоні проведення антитерористичної операції на сході держави задіяні понад 5500 військовослужбовців із Житомирської області. Жителі регіону, волонтери всіляко підтримують наших бійців. Про це зауважив голова облдержадміністрації Сергій Машковський 28 серпня, під час телепрограми «Тема часу».

« одне з найнагальніших завдань влади – допомога нашим військовим, котрі перебувають у зоні проведення АТО. Надзвичайно активно до цього процесу долучається громада Житомирщини. Майже щоденно на схід України відправляються вантажівки з продуктами харчування, матеріально-технічними засобами для наших бійців, які надають жителі області. Волонтери також пропонують свої послуги у наданні транспорту, закупівлі медичних препаратів, військової амуніції. При чому все це здійснюється свідомо, без жодного примусу. Адже всі ми розуміємо, яку важку ношу наші військові взяли на себе та яке важливе завдання вони зараз виконують», – розповів посадовець.

Зауважимо, що відправлення деяких вантажів Сергій Машковський ініціював особисто. Зокрема на початку серпня очільник області відвідав міста Слов’янськ і Краматорськ на Донеччині. Тоді голова облдержадміністрації очолив делегацію регіону, яка доставила гуманітарну допомогу військовим.

Крім того, голова облдержадміністрації видав розпорядження № 216 від 07.08.2014 р. «Про надання допомоги сім’ям військовослужбовців-учасників антитерористичної операції». Згідно з цим документом, керівники районів та міст області особисто контролюватимуть вжиття ефективних заходів щодо підвищення соціального захисту членів сімей військовослужбовців, які беруть участь в АТО. Особлива увага приділяється родинам бійців, котрі загинули під час виконання військового обов’язку, та багатодітним сім’ям учасників АТО.

Проте представники місцевої влади на Житомирщині не лише координують відповідну роботу, а й самі докладають усіх зусиль, аби допомагати нашим бійцям.

«Нещодавно, за сприяння першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка, разом із першим заступником Житомирського міського голови Сергієм Сухомлиним ми відправляли броньований автомобіль у зону АТО, для бійців 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Цей броньовик має рівень захисту класу B 7 і розрахований на ефективний захист від сучасної зброї та ручних гранат, – продовжив Сергій Машковський. – Згодом дообладнаємо ще декілька таких автомобілів і відправимо їх, зокрема, і для 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Епідемічна ситуація у ...

КОМЕНТАРІ