В Житомирській області проблеми людей можна вирішити тільки безпосереднім спілкуванням з кожним - звіти та “сухі” слова на папері не дають змогу відчути біль та страждання людей – Сергій Бочковський

В Житомирській області проблеми людей можна вирішити тільки безпосереднім спілкуванням з кожним - звіти та “сухі” слова на папері не дають змогу відчути біль та страждання людей – Сергій Бочковський

30.08.14 09:51 0 654
29 серпня 2014 року під час робочої поїздки до Одеської області, Голова ДСНС України Сергій Бочковський проінспектував роботу Координаційного центру з питань переселення громадян в Одеській області, який розташований в приміщенні залізничного вокзалу та лікувально-оздоровчі заклади смт. Сергіївки Білгород-Дністровського району і перевірив готовність закладів до осінньо-зимового періоду.

У координаційному центрі люди, що прибувають до Одеси, проходять реєстрацію,отримують допомогу у працевлаштуванні, психологічну та юридичну консультації. Щодоби сюди прибуває від 100 до 200 людей. За ввесь період його роботи звернулося майже 6 тис. громадян, з яких понад 1500 дітей та понад 300 людей з обмеженими можливостями, які прибули з району проведення антитерористичної операції.

Сергій Бочковський поспілкувався з людьми, які на даний час перебувають у центрі, дізнався про їхні проблеми та переживання. Люди з болем у серці розповідали про ті жахи, які їм довелося пережити, дякували Голові Служби за теплоту та щирість кожного рятувальника.

“Люди отримують у Центрі всю необхідну допомогу. Але, незважаючи на це, вони все ж хочуть повернутися до рідних домівок. Боляче дивитися на жінок, дітей, які крізь сльози, благають лише про мир та спокій в Україні. Ми, зі свого боку, зробимо все можливе, аби люди, у кожному куточку України відчували нашу підтримку та допомогу”, - зазначив Сергій Бочковський.

Наступним пунктом був санаторій “Добрий Саморянин” в с. Маякі. У закладі нині перебуває 130 людей з АР Крим, міст Горлівки, Слов’янська, Рубіжного, Лисичанська. Загалом у ньому може розміститися 240 осіб. Санаторій нині активно готується до зими: утепляються приміщення та кімнати. В закладі створені всі умови для людей з обмеженими можливостями. У кімнатах є гаряча вода. У санаторії перебувають також і діти, найменшенький – 4-місячний Ісаак з Горлівки. Персонал закладу особливо опікується дозвіллям малечі. Дітям навіть дозволили розмалювати стіни.

Сергій Бочковський поспілкувався з малюками і ті розповіли, що хоч у санаторії дуже добре, але все ж хочеться додому. Голова Служби пообіцяв дітлахам, що зробить все можливе, аби всі діти змогли повернутися до рідних домівок після стабілізації ситуації в країні.

“Саме заради цих маленьких оченят ми працюємо вдень і вночі. Адже їхнє майбутнє залежить від наших рішучих кроків вже ”, - зазначив Сергій Бочковський.

Голова ДСНС України відвідав також і санаторії “Автодорожник” та “Автомобіліст” у смт. Сергіївка. Нині у санаторіях проживає 461 людина зі Сходу України, з яких 153 дитини та 134 інваліда та людей похилого віку. Для людей з обмеженими можливостями створені комфортні умови для їх проживання, будівлі обладнані пандусами. Відчувається дійсно щире ставлення персоналу до кожного: і до дорослого, і до малого.

Сергій Бочковський поспілкувався з кожним, хто цього прагнув. Люди, налякані тарозгублені, розповідали про свої проблеми та першочергові потреби: родини, у яких є діти-школярі, просили допомогти з одягом, канцелярськими товарами для дітей. Ті,у кого залишилися рідні на Сході України, запитували, як можна дізнатися хоч якусь інформацію про них. Голова Служби одразу ж дав вказівку регіональному штабу Одеси забезпечити кожну дитину, яка йде до школи, всім необхідним, а також допомогти людям дізнатися про своїх рідних.

“За два дні, що я пробув в Одесі, я відвідав чимало санаторіїв, в яких проживають люди. Я спілкувався з кожним, намагався одразу вирішити їхні нагальні проблеми. Надзвичайно складно бачити заплакані очі дітей та розгублені погляди їх батьків. Почувши стільки різних історій, я зрозумів одну просту істину – проблеми людей можна вирішити тільки безпосереднім спілкуванням з кожним. Звіти та “сухі” слова на папері не дають змогу відчути біль та страждання людей”, - сказав Голова ДСНС України.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Apple випустить найбільший ...

КОМЕНТАРІ