В Житомирській області в найближчому майбутньому буде затверджено нормативно-правові акти, якими урегулюються проблемні питання стосовно вимушених переселенців

В Житомирській області в найближчому майбутньому буде затверджено нормативно-правові акти, якими урегулюються проблемні питання стосовно вимушених переселенців

30.08.14 17:46 0 703
Це та інші питання розглядались 28 серпня на черговому засіданні Міжвідомчого координаційного штабу під головуванням Василя Стоєцького. Участь у зібранні також взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук та інші представники регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО до Житомирської області.

Основна увага на засіданні були прикута до трьох питань: розробка нормативно-правової бази стосовно переселенців, початок нового навчального року та підготовка до осінньо-зимового періоду. Зокрема, було наголошено на важливості прийняття Закону України «Про переселенців». Адже завдяки подібному нормативно-правовому акту закріпиться статус внутрішньо переміщених осіб та визначаться їхні права та обов’язки. Також на засіданні повідомили, що студенти, які навчалися на контрактній формі навчання у вищих навчальних закладах Донецької, Луганської областей та АР Крим, зможуть продовжити здобуття освіти у будь-якому іншому виші Україні, при чому оплата за навчання для таких студентів буде відтермінована до кінця поточного року. Чи будуть продовжувати своє навчання вимушені переселенці із зони проведення АТО у Житомирських вишах стане відомо незабаром. Однак, як повідомлялося раніше на Житомирщині до школи піде 128 дітей, а до дитячих садочків – 32 дитини.

За останньою інформацією місцевих координаційних штабів, на території області залишається 177 об’єктів усіх форм власності (3 – державної (1,7%), 31 – комунальної (17,6%), 143 – приватної (80,7%), на яких можливо розмістити 990 осіб (593 – працездатних, 197 – дітей, 41 – інвалідів та людей похилого віку, 159 – хворих, які потребують стаціонарного лікування). Переважною більшістю з усіх цих об'єктів залишаються приватні домогосподарства у сільській місцевості, що мають пічне опалення.

Згідно з отриманими даним в області прийнято та розміщено 3295 осіб, з яких 3094 прибули з Донецької та Луганської областей, 201 – з АР Крим. З них 775 осіб проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях (готель «Житомир» – 234, санаторій «Тетерів» – 372, табір «Літня церква «Різдва» – 169), решта 2520 осіб розмістилися у родичів та близьких.

З метою інформаційного забезпечення вимушених переселенців та оперативного вирішення соціально-побутових питань, забезпечення першочергових та інших потреб громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції до області рятувальниками Житомирщини організовано розповсюдження у місцях масового перебування людей 700 примірників «Дорожньої карти». Розроблено соціальний відеоролик з необхідною інформацією для таких громадян, який постійно транслюється в ефірі обласних та районних телеканалів, відеоплощинах автовокзалів та торговельних центрів. Крім того виготовлено та розповсюджено 1000 примірників листівок з відповідною довідковою інформацією. Одночасно організовано розміщення інформації в ефірі обласного, районного (міського) радіо, об’єктових радіовузлах.

Нагадуємо! Для оперативного вирішення соціально-побутових та інших питань у цілодобовому режимі працює телефон «гарячої лінії» Штабу з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень – (0412) 47-44-69 з 18.00 до 20.00 год. та (0412) 41-34-90, 47-50-00 з 20.00 до 08.00 год. Також переселенці зі Сходу можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби за номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: В Івано-Франківську з ...

КОМЕНТАРІ