Рівненщина: жителі з Донецької та Луганської областей матимуть всі соціальні гарантії та комфортні умови проживання взимку – Василь Стоєцький

Рівненщина: жителі з Донецької та Луганської областей матимуть всі соціальні гарантії та комфортні умови проживання взимку – Василь Стоєцький

30.08.14 08:02 0 686
Жителі Донбасу, які тимчасово проживають у інших регіонах України, у зв’язку з проведенням на території Донецької та Луганської областей антитерористичної операції, матимуть всі соціальні гарантії та комфортні умови проживання взимку. А всі діти вже 1 вересня підуть до школи. Про це повідомив керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький під час чергового засідання Штабу у Кабінеті Міністрів України.

В Рівному в приміщенні «Телекому» за виступом генерал-майора служби цивільного захисту Василя Стоєцького уважно спостерігали члени обласного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, на чолі із заступником голови облдержадміністрації Олександром Савчуком та виконуючим обов’язки начальника Головного управління ДСНС полковником служби цивільного захисту Сергієм Круком.

Керівник Штабу також зазначив, що після звільнення міст Донбасу, жителі Донецької та Луганської областей почали повертатися до рідних домівок. Всього на цей час повернулося понад 19 тис. осіб. Найбільша кількість громадян повернулось з Харківської (4 тис. 950 особи), Одеської (2 тис. 189 осіб) областей та з м. Києва (5 тис. 590 осіб). Василь Стоєцький доповів присутнім, що регіональними штабами організовано та здійснюється облік осіб, що повертаються, розробленo порядок безкоштовного повернення залізничним транспортом.

“Проте значна частина людей ще перебувають у різних регіонах України. Більшість з них розселена у санаторно-курортних та оздоровчих закладах та інших закладах державної і комунальної власності, які функціонують у сезонному режимі. Проживання у зимовий період на зазначених об'єктах неможливо через відсутність опалення та газифікації Також необхідно звільнити 97 навчальних закладів, де розміщено 4 тис. 172 особи. Найбільше осіб необхідно розселити в Одеській (1 тис. 929 осіб), Херсонській (823 особи), Запорізькій (400 осіб), Донецькій (380 осіб) та Миколаївській (232 особи) областях. Всього до 15 жовтня необхідно перемістити 12 тис. 537 осіб. Тому Штабом визначено 1 тис. 623 об’єкти, в яких можна розмістити понад 20 тис. осіб. Таким чином, взимку всі люди матимуть комфортні умови проживання”, - зазначив Василь Стоєцький.

Він також зазначив, що напередодні, на базі Міжвідомчого координаційного штабу створено п’ять мобільних груп, які перебувають у Харківській, Миколаївській, Запорізькій Херсонській областях, де спостерігається найбільше скупчення тимчасово переселених громадян. Очолюють групи керівники Департаментів Центрального апарату ДСНС України. Голова ДСНС України Сергій Бочковський очолює п’яту групу, яка перебуває в Одеській області.

У ході засідання Штабу відбулося пряме включення до п’яти областей, у яких нині працюють групи. Керівники груп доповіли про готовність приміщень для розміщення людей в осінньо-зимовий період. Зокрема, Сергій Бочковський поінформував присутніх, що заклади Одеської області повністю готові до холодної пори року. А робота регіонального штабу є взірцевою і саме такий рівень підготовки повинен бути у кожній області.

Під час засідання було прийнято рішення про подальшу інтенсивну підготовку до осінньо-зимового періоду. Регіональні штаби повинні відзвітувати про готовність місцевих закладів прийняти людей для тимчасового проживання взимку.

Нагадаємо, за даними Міжвідомчого координаційного штабу, на цей час в регіонах України розміщено 199 тис. 1 особа, у тому числі 65 тис. 96 дітей, 24 тис. 764 інвалідів та осіб похилого віку.

З урахуванням тимчасово переміщених в межах та Луганської областей (за повідомленням Луганської ОДА - 15 тис. 87 осіб) загальна кількість внутрішньо переміщених осіб становить близько 214 тис. 88 осіб.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ