На Рівненщині брат зарізав брата і покінчив життя самогубством

На Рівненщині брат зарізав брата і покінчив життя самогубством

30.08.14 16:14 0 726
Коли родичі 38-річного Миколи, жителя села Плоска Острозького району запитали, де пропав його двоюрідній брат Сергій, чоловік нічого не сказав і пішов до свого будинку. Через декілька хвилин його знайшли повішеним на горищі. Забили на сполох міліція і родичі.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівником слідчого управління області. У будинку, де проживав брат загиблого, знайшли сліди крові.

За фактом загибелі Миколи співробітники Острозького міськвідділу відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 120 Кримінального кодексу України (Доведення до самогубства).

В цей час сестра зниклого рідного брата Сергія звертається до міліції з письмовою заявою, в якій просить допомогти розшукати чоловіка, якого востаннє бачила ще 23 серпня. Правоохоронці відомості по факту зникнення 32-річного Сергія внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Два дні співробітники Острозької міліції спільно з місцевим населенням, працівниками лісництва та за допомогою пошукових собак Кінологічного центру встановлювали місцезнаходження зниклого чоловіка. Правоохоронці вже підозрювали, що Сергій мертвий. І не помилилися.

У лісовому масиві поблизу села Хорів Острозького району працівники міліції таки знайшли чоловіка з ознаками насильницької смерті. Тіло, з метою встановлення причини смерті, направили в морг для проведення судово-медичної експертизи. Згодом, відповідно до лікарського свідоцтва про смерть стало відомо, що чоловік помер від крововтрати, зовнішньої та внутрішньої кровотечі, проникаючих колото-різаних поранень грудей та живота з ушкодженням життєво важливих органів.

— Правоохоронці встановили, що в ніч на 24 серпня Микола разом з двоюрідним братом розпивали алкогольні напої, — повідомляє заступник начальника - начальник кримінальної міліції УМВС України в Рівненській області Володимир Голубош. — Згодом між чоловіками виник конфлікт, під час якого Микола наніс своєму брату дев`ять поранень колото-ріжучим предметом, два з яких влучили в серце. Чоловік помер на місці події. Микола вочевидь зрозумів, що за скоєне доведеться відповідати перед законом, тому вирішив позбавитися тіла. Погрузивши його на підводу, вивіз у лісовий масив.

Але такі злочинні діяння ще нікому не вдавалося приховати. Місцеві мешканці почали розпитувати Миколу про його ж брата, адже нещодавно бачили, як він їхав на підводі, яка належить Сергієві. Микола зрозумів, що злочин не вдалось приховати і покінчив життя самогубством.

Відомості за фактом смерті Сергія слідчим райвідділу приєднано до вже відкритого кримінального провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу. Проте справу буде закрито, адже зловминик покарав себе сам.

Відомо, що чоловіки неодружені, але родину мали. Микола останнім часом не мав постійного місця проживання, тому й заходив до брата, де вони проводили свій час за чаркою.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 31 ...
Наступна новина: Луцьк: триває чемпіонат ...

КОМЕНТАРІ