Рівненські оперативники встановлюють телефонних шахраїв, які виманили у жінок 30 тисяч гривень

Рівненські оперативники встановлюють телефонних шахраїв, які виманили у жінок 30 тисяч гривень

30.08.14 11:55 0 677
В обласному центрі протягом доби зловмисники ошукали трьох пенсіонерок. Жертвами шахраїв стали 62-річна Валентина, 75-річна Марія та 81-річна Марія. Які за допомогу у «звільненні» своїх синів від кримінальної відповідальності, перерахували зловмисникам чималі гроші.

Незважаючи на попередження у засобах масової інформації мешканці Рівного систематично потраплять на гачок шахраїв. Зловмисники телефонують на мобільний телефон та повідомляють, що у когось із рідних виникли проблеми з правоохоронними органами. Для того, щоб владнати питання та звільнити родича від відповідальності, вимагають гроші.

Шахраї телефонували рівнянкам на їх мобільні, розповідали «страшну байку» про проблеми їхніх дітей з правоохоронцями. А після залякування, називали ціну за якою можна визволити з полону їх чад, а також реквізити банківської картки, на яку потрібно перерахувати гроші.

— За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. – Наразі зловмисників розшукуємо. За такі дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, а також обмеженням волі на строк до трьох років.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх жителів обласного центру аби вони були обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь-яким приводом заволодіти вашими коштами. Опинившись в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте на лінію «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ