На Тернопільщині перебуває понад 990 тимчасово переселених громадян

На Тернопільщині перебуває понад 990 тимчасово переселених громадян

30.08.14 17:08 0 767
Наскільки готові регіони України прийняти та забезпечити житловими умовами під час осінньо-зимового періоду тимчасово переселених жителів Криму, Донецької та Луганської областей, обговорили на селекторній нараді 28 серпня.

Про ситуацію в Тернополі проінформував перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

«Станом на 28 серпня 2014 року з тимчасово окупованої території та району проведення АТО до Тернопільської області прибуло 993 особи, - зазначив Іван Крисак. – Всі вони проживають у приватних секторах, об’єктах соціального захисту та готелях області. Інформація про розміщення цих громадян щоденно уточнюється із департаментом соціального захисту населення. Житлом на осінньо-зимовий період вони забезпечені».

Як зазначили на нараді, усі тимчасово переселені мають право звернутись у будь-яку соціальну службу. Для цього достатньо зареєструватись у міграційній службі.

«В області зареєстровано 81 звернення щодо надання різних видів соціальної підтримки. До центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тернопільської області звернулося 292 сім'ї, в яких виховується 367 дітей. Медичну допомогу у закладах охорони здоров’я області надали 85 особам із зони АТО та 11 учасникам АТО. У базових центрів зайнятості області працевлаштували 26 тимчасово переселених осіб із 87, які шукали роботу», - додав Іван Крисак.

Усі навчальні заклади області до початку року готові. Усі вони поповняться новими вихованцями, учнями чи студенти. Відтак у навчально-виховні комплекси та дошкільні навчальні заклади влаштували 32 дітей із сімей, які переселились. В загальноосвітні школи області – 70 дітей. У вищі навчальні заклади - 3 особи. Студенти державної форми, які тимчасово переселились, будуть переведені у заклади області. Студенти, які навчаються за контрактом, також продовжать навчання та будуть звільнені від оплати до Нового року.

До слова, Тернопільська область готова прийняти ще як мінімум 282 осіб, які переселяються Робота щодо зустрічі та соціального забезпечення внутрішньо переміщених громадян України триває та знаходиться на постійному контролі обласного штабу.

Довідково:

З території Тернопільської області виїхало 46 внутрішньо переміщених громадянина України, з них:

-з АР Крим – 15 осіб;

-з Донецької області – 22 особи;

-з Луганської області – 9 осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці затримали ...
Наступна новина: В Чернівецькій області на ...

КОМЕНТАРІ