Леонід Бицюра: «Тернопіль заслуговує найвищої відзнаки Європейського союзу».

Леонід Бицюра: «Тернопіль заслуговує найвищої відзнаки Європейського союзу».

30.08.14 16:34 0 702
Почесний Прапор Європи Парламентської Асамблеї Ради Європи офіційно вручили Тернополю представники Ради Європи та іноземних делегацій 28 серпня.

Участь в урочистій церемонії взяли представники представників іноземних делегацій, влада міста та області, громадські організації, мешканці краю.

З непересічною подією привітав тернополян заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Звертаючись до присутніх він наголосив, що така подія трапляється один раз в історії міста і засвідчує прагнення громади до євроінтеграції.

«Неодноразово впродовж своєї історії український народ звертався до представників європейських країн як до своїх союзників, - наголосив Леонід Бицюра. – ворог відверто ступив на нашу землю. Тому Європа повинна зробити вибір: або тихе мовчазне споглядання, або спокій і мир на всій планеті, адже Росія кинула виклик всій планетарній системі безпеки. Наше спільне завдання – повернути мир та спокій не тільки в Україні, а й в Європі та цілому світі».

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації зауважив, що Тернопіль - це сучасне модернізоване місто, яке заслуговує найвищої відзнаки Європейського союзу.

«Наше завдання – будувати українську націю, розповсюджувати енергетику перемоги та впевненості, мужності та бойового духу. Я впевнений, що ми, тернополяни, здолаємо усі труднощі, які будуть на нашому шляхому. Ми переможемо!», - резюмував Леонід Бицюра.

Довідково: Система нагород Ради Європи є важливим інструментом у покращенні відносин між усіма країнами та громадянами Європи та розповсюдженні ідеї єдиної Європи. Заснована рішенням Кабінету Міністрів Ради Європи у 1955 році. Диплом Європи - перший крок на шляху до отримання Нагород Європи. До них належить Почесний Прапор, Почесна Таблиця та Приз Європи. Цими нагородами удостоюють муніципалітети та регіони Європи за європейську діяльність, розвиток дружби і співпраці між європейськими регіонами та поглиблення зв'язків між ними.Найвищою відзнакою ПАРЄ є Європейська відзнака, котру муніципалітети можуть отримати лише після того, коли у їхній скарбничці буде три головні відзнаки: Європейський диплом, Почесний прапор та Почесний знак.

Отримання європейських нагород не тільки значно підвищує статус міста, але й відкриває широкі можливості в галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, а також з міжнародними організаціями та фондами.

Почесний Прапор є третьою за величиною відзнакою Ради Європи після Європейського призу та Таблиці, яким нагороджуються місцеві та регіональні органи влади за їх активне просування європейського ідеалу.

Прапор Ради Європи символізує блакитний небосхил Західного світу, на якому 12 золотих зірок, розташованих по колу, втілюють союз європейців. Кількість зірок незмінна, 12 означає символ досконалості. Емблему затвердив 8 грудня 1955 року Комітет Міністрів Ради Європи з одноголосної рекомендації Парламентської асамблеї. З травня 1986 року вона також є офіційною емблемою Європейських Співтовариств.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Ващук: "У ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ