На Тернопіллі за підтримки Козівської районної організації ВО "Свобода" відкрито сквер героїв Небесної сотні

На Тернопіллі за підтримки Козівської районної організації ВО "Свобода" відкрито сквер героїв Небесної сотні

30.08.14 13:08 0 710
24 серпня 2014 року в смт. Козова за підтримки Козівської районної організації ВО "Свобода" відкрито сквер героїв Небесної сотні, в якому встановили стелу з фотографіями сучасних борців за волю України, фонтан, дитячий майданчик. У планах – будівництво каплички Пресвятої Богородиці на території скверу.

"По всій Україні увічнюють пам'ять героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності, – зазначив свободівець, голова Козівської районної державної адміністрації Олександр Лазарчук. – Відкриття скверу у Козовій – це спроба закарбувати в пам'яті людей події, які відбувалися ще кілька місяців тому, та героїв, які загинули у боротьбі за кращу долю України. Всі ми у великому боргу перед кожним із них. Тому наше завдання – зберегти пам'ять про героїв, передати її наступним поколінням та своїми вчинками продовжувати їхню місію".

Відкриття оновленого скверу стало справжнім святом у смт. Козова. Діти перерізали символічну стрічку та запустили у небо повітряні кульки. Відтак сквер окропили свяченою водою отці із парафії Успіння Пресвятої Богородиці.

"Сквер розташований неподалік церкви. У ньому зможуть відпочивати не тільки діти, а й дорослі. Тут створено всі умови для молитви, відпочинку, – розповів отець Василь Баглей, священик парафії Успіння Пресвятої Богородиці. – Однак особливу увагу у цьому місці присвячено нашим полеглим героям. Ми облаштували стелу з фотографіями тих, хто загинув під час Революції гідності. У планах – будівництво пам'ятника героям Небесної сотні. Думаю, мама, яка приведе сюди дитину, молитиметься з нею, забавлятиметься, і обов'язково скаже: "За те, що ми є тут, що над нами мирне небо, за те, що ти маєш можливість зростати у вільній незалежній державі, пролили кров наші герої".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ