На Тернопіллі на "Алеї зірок" засяяли дві нові зірки

На Тернопіллі на "Алеї зірок" засяяли дві нові зірки

30.08.14 08:34 0 633
Імена Казимира Сікорського та Олени Підгрушної поповнили «Алею зірок», що на вулиці Сагайдачного у Тернополі. На мистецьку імпрезу, присвячену відкриттю нових імен, завітали представники влади міста та області, інтелігенція краю, тернополяни.

Участь у заході взяв заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

«Кожного року «Алея зірок» поповнюється іменами людей, які своєю працею прославляють Тернопіль, - зазначив Леонід Бицюра. - Це люди, які зробили значний внесок у розвиток міста. Вони – наша гордість, наш цвіт. Про них ми пам’ятати кожного дня. Саме завдяки їм, їхній праці наше місто розвивається і стає ще кращим».

«Алея зірок» відкрита у 2011 році. Кожного року до Дня міста на ній з’являються нові імена людей. Загалом на ній уже є десять видатних імен. У попередні роки вшанували археолога і громадського діяча Ігоря Герету, композитора Анатолія Горчинського, поета Бориса Демківа, художника Івана Марчука, поета-пісняра Степана Галябарду, театрознавця Михайла Форгеля, фотохудожника Василя Бурму та письменницю Лесю Романчук.

Довідка: Казимир Броніславович Сікорський – головний художник Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, скульптор, живописець, сценограф, Заслужений діяч мистецтв України.

Олена Підгрушна – українська біатлоністка, майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи, переможниця та призерка етапів Кубка світу з біатлону.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ