На Тернопіллі напередодні Першого вересня Олег Сиротюк вручив подарунки дітям переселенців

На Тернопіллі напередодні Першого вересня Олег Сиротюк вручив подарунки дітям переселенців

30.08.14 09:36 0 731
Напередодні Першого вересня до сімей, які переїхали до Тернополя з Криму, східних регіонів країни, сімей учасників Антитерористичної операції, багатодітних родин завітав голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк. Він вручив подарунки для дітей із цих сімей. Шкільне приладдя, одяг придбали у рамках обласної соціальної цільової програми підтримки сімей тимчасових переселенців, багатодітних сімей, сімей учасників Антитерористичної операції.

За словами керівника краю, в області майже тисяча переселенців з Криму та Донецької і Луганської областей. Облдержадміністрація максимально сприяє їх поселенню та адаптації на Тернопільщині. Родинам допомагають знайти житло та роботу, влаштувати дітей у навчальні заклади. Подарунки напередодні першого вересня отримали не лише сім’ї з Криму та Східних областей, а також діти учасників АТО, та діти з багатодітних сімей.

«Ми ставимо собі за мету до першого вересня вручити невеличкі подарунки, - зазначив Олег Сиротюк. – В рамках акції планують охопити 100 дітей. Сподіваємося, що ці подарунки будуть кроком на зустріч до тих переселених сімей, що вони відчують нашу турботу та піклування. Ми робимо усе необхідне, щоб на Тернопільщині вони почувалися як вдома».

Голова ОДА відвідав сім’ю, яка переїхала з Бахчисарайського району АР Крим. Марія Плачинда разом з сім’єю переселилися одними з перших. Вони уже облаштувалися, знайшли роботу, діти оформили у школу та дитячий садочок. Пані Марія розповідає, що у Тернополі їм живеться добре, проте діти сумують за домом. Коли все налагодиться, хочуть повернутися у рідний Бахчисарай. Шкільному приладдю зраділи і діти, і батьки.

Також Олег Сиротюк завітав із подарунками до родини Нєфєдєвих. Вони переїхали з Сімферополя два тижні тому.

«Ми не хочемо жити в Росії, - наголошує Олена Нєфєдова. – Це не та країна де мають зростати мої діти».

До життя у Тернополі родина ще звикає. Сподіваються, діти знайдуть друзів, коли розпочнеться навчальний рік. Старша донька Анна йде до школи, молодших влаштували до садочку.

Також отримали допомогу дві багатодітні сім’ї з Тернополя. Це сім’я Задойонних, у якій виховують 9 дітей та сім’я Кобринович, яка має 5 дітей. В обох родинах є першокласники. Сім’ї отримали рюкзаки з канцтоварами та одяг. Їм подарунки вручив перший заступник голови ОДА Іван Крисак.

Довідково:

З метою надання підтримки дітям з числа багатодітних сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, в тому числі переселенців та дітей, батьки яких приймають участь у АТО за ініціативи голови обласної державної адміністрації відбулася благодійна акція з нагоди 1 Вересня, в ході якої дітям було передане необхідне канцелярське приладдя.

До акції залучено 100 дітей області, які найбільше потребують соціальної підтримки в даний час.

Зокрема,

30 - дітей із багатодітних сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах,

54 - дитини із сімей, які вимушено переселені із Донецької, Луганської областей та АР Крим,

16 – дітей, батьки яких перебувають у зоні АТО.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина повністю ...
Наступна новина: Сімейний бізнез обернувся ...

КОМЕНТАРІ