На Тернопільщині міліціонери оперативно встановили особу вандала, який дебоширив на сільському цвинтарі ,

На Тернопільщині міліціонери оперативно встановили особу вандала, який дебоширив на сільському цвинтарі ,

30.08.14 13:25 0 686
Руйнувати місце поховання – справа остання. Вчинок, що трактується Кримінальним кодексом як наруга над могилою, принижує не тільки пам'ять за тими, хто відійшов з цього світу, а й завдає моральних страждань родичам покійних. Саме через це довелося пройти дванадцятьом родинам із села Вівся Козівського району, що на Тернопіллі.

Як розповів перший заступник начальника Козівського райвідділу внутрішніх справ Юрій Козак, до чергової частини надійшло повідомлення від сільського голови села Віся про те, що вночі хтось вчинив наругу на кладовищі. Розбиті та поламані дерев’яні хрести, зірвані меморіальні таблички - таку картину селяни застали на новому цвинтарі.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці задокументували наругу над дванадцятьма могилами, а також виявили ймовірне знаряддя, яким вандал трощив цвинтарні хрести.

Того ж дня вдалося встановити особу підозрюваного. Ним виявився 20-річний місцевий житель. У скоєному молодий чоловік зізнався. Розповів, що пізно вночі повертався з сільської крамнички додому. Був напідпитку. Шлях його пролягав повз новобудову церкви, а відтак через цвинтар. Каже, що саме з церковного подвір’я й прихопив дерев’яну дошку, яку згодом використав як знаряддя руйнування хрестів. Чому так вчинив - пояснити не може.

Щодо підозрюваного порушено кримінальне провадження. Його дії кваліфіковані за частиною першою статті 297 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ