Газ після транзиту Україною надходить до ЄС у повному обсязі – компанія Eustream

Газ після транзиту Україною надходить до ЄС у повному обсязі – компанія Eustream

30.08.14 14:19 0 746
Транспортування газу з України відбувається в нормальному режимі. Станом на 28 серпня на компресорній станції Велке Капушани не зафіксовано зниження тиску або обсягів газу, що надходить до Європейського союзу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це на своєму сайті повідомляє словацький газовий оператор – компанія Eustream.

Очікується, що на початку вересня Eustream розпочне реверсні поставки природного газу для потреб України. Оператор української газотранспортної системи «Укртрансгаз» спільно з Eustream з 16 серпня розпочали тестові поставки природного газу зі сторони Словаччини.

28 квітня Київ та Братислава підписали меморандум про реверсне постачання газу в Україну. За словами українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, меморандум передбачає постачання до 8 мільярдів кубів газу на рік, але після певних досліджень ці обсяги можуть бути збільшені.

Словацький коридор, який може пропускати в Україну понад 10 мільярдів кубів газу щорічно, блокував «Газпром». На Україні доступні два реверсні напрямки постачання газу – через Польщу та Угорщину. Але обсяги прокачування палива цими коридорами незначні.

«Газпром» з 16 червня 2014 року перевів Україну на передоплату постачання російського газу, зменшивши подачу палива для українських споживачів до нуля.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Телефонний шахрай ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ