Росія запропонувала Україні знижку на газ

Росія запропонувала Україні знижку на газ

30.08.14 17:18 0 686
Російська сторона пропонує, не чекаючи на рішення арбітражу, встановити ціну постачання газу в Україну на рівні 385,5 доларів за тисячу кубометрів. Про це міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив за підсумками переговорів із заступником голови Єврокомісії Ґюнтером Еттінґером. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Новака, Росія і раніше пропонувала цю можливість. Йдеться про передбачену чинним контрактом можливість надати знижку у 100 доларів за кожну тисячу кубометрів за рахунок митного збору.

Водночас, як наголосив Новак, для того, щоб Росія відновила постачання газу в Україну, Києву треба спершу погасити борг у 1,45 мільярда доларів.

Ґюнтер Еттінґер у свою чергу додав, що сторони мають визначити проміжну ціну для України, доки йде арбітраж, для стабільного забезпечення газом європейських споживачів.

Україна вимагає перегляду укладених у 2009 році з Росією газових контрактів і, відповідно, ціни на газ. У середині червня Росія припинила постачання в Україну газу, бо вимагає сплати боргу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колеги та рідні зустріли ...
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ