Держдепартамент США рекомендує не їздити в Східну Україну

Держдепартамент США рекомендує не їздити в Східну Україну

01.09.14 10:04 0 729
Державний департамент США оприлюднив офіційну рекомендацію американцям утриматися від поїздок в східну Україну і вживати заходів обережності, перебуваючи на території країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ситуація в Україні непередбачувана, вона може раптово змінитися. Американським громадянам, які перебувають в країні, слід уникати великих скупчень народу і бути готовим до того, що їм доведеться провести значні проміжки часу в приміщенні, якщо сутички спалахнуть неподалік від місця їх перебування», − сказано в бюлетені державного департаменту.

У ньому міститься заклик до американських громадян відкласти будь-які поїздки в Донецьку, Луганську області, в Крим і виявляти особливу обережність, перебуваючи в Одесі, Харкові, Запоріжжі та Херсоні. Держдепартамент звертає увагу на те, що сепаратистські групи, підтримувані Росією, демонструють антиамериканські настрої й викрадають людей, в тому числі громадян США.

Формально, поїздки американцям на Україну не заборонені, держдепартамент лише рекомендує громадянам країни дотримуватися особливої обережності, і наголошує що ситуація в Україні непередбачувана і може змінитися дуже швидко.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ